Kasey Wehrman  (Foto: Scanpix)
Kasey Wehrman (Foto: Scanpix)

Straffene felte Rosenborg

RBK-FFK 1-2: Rosenborg laget straffe og fikk en mann utvist. Da de selv fikk straffe ble det bom. Se målene og straffesituasjonene fra RBK-FFK her.

Rosenborg-Fredrikstad 1-2 (1-1)

LERKENDAL (TV 2 Sporten): Rosenborg tapte en kamp som hadde det meste av dramatikk. Først ble Bjørn Tore Kvarme utvist etter å ha dradd ned Hans Erik Ramberg. Straffen ekspederes i mål av Kasey Wehrman.

Selv om Rosenborg utlignet ved Yssouf Koné like før pause, misbrukte samme mann en straffe etter 64 minutter.Kveldens mann for Fredrikstad ble Hans Erik Ramberg som ble matchvinner da han satte inn 2-1 etter 77 minutter.

Reaksjoner etter kampen og straffesituasjonene ser du nederst i artikkelen. Sammendrag med mål ser du øverst.

Bortesvake Fredrikstad ble dermed det første laget som tok en borteseier i årets sesong. Før kampen sa FFK-trener Anders Ramberg at de øynet en mulighet. Det hadde han helt rett i.

Rosenborg, derimot, skulle reise kjerringen etter tapet for Strømsgodset, men snublet igjen og har nå en stor jobb å gjøre for å komme tilbake på vinnersporet.

Delta i leserdebatten nederst i saken!

Her finner du spillerbørsen.

- Nu är vi på G!
Anders Grönhagen strålte som en sol etter seieren.

- Det var deilig å ta en borteseier her mot Rosenborg. Vi blir engstelige og stillestående etter straffen, men det var en herlig seier. Nu är vi på G, sier svensken til TV 2 Sporten etter kampen.

Rosenborgs Trond Henriksen var ikke blid etter sesongens andre tap.

- Vi svekkes av den tidlige utvisningen og vi blir trøtte av å løpe så mye i begynnelsen av andreomgangen. Så bommer vi jo også på straffe. Da blir det tungt, sier han.

Vadim Demidov var klarere i talen:

- Vi har kjempekontroll på FFK. Vi pisser rett og slett på dem. Dette var kjempeurettferdig, raser midtstopperen.

I Rosenborg murres det over utvisningen. Man mener at dommerne er blitt påvirket av diskusjonene rundt den forrige kampen, da Kvarme slapp unna en utvisning.

- Vi får i hvert fall ingenting gratis, er det Trond Henriksen vil si om det.

Her ser du reaksjoner etter kampen:

229212

Her ser du Bjørn Tore Kvarme bli utvist:

229188

Situasjonen som gir RBK straffe:

229204

Her bommer Koné på straffe:

229203