dokumenter (Foto: TV 2)
dokumenter (Foto: TV 2)

Drapsdokumenter stjålet

Politibetjenten tok med sensitive politi-dokumenter fra en drapssak hjem. Der ble de stjålet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En politiansatt skal ha tatt med seg hjem dokumenter som inneholdt sensitive opplysninger fra en drapssak. I januar i fjor anmeldte politibetjenten et tyveri fra sitt hjem i Bergen. På listen over de stjålne gjenstandene var dokumentene.

- Skal oppbevares forsvarlig
Politiinspektør Gunnar Fløystad i Hordaland politidistrikt beklager hendelsen.

- Det er selvfølgelig slik at straffesaksdokumenter som inneholder personopplysninger skal oppbevares på forsvarlig måte slik at det ikke kan komme på avveie. Det er selvfølgelig beklagelig at det ikke har skjedd her, sier Fløystad.

- Er du kjent med hvordan disse dokumentene har kommet på avveie?

- Vi har grunn til å tro at dokumentene er frastjålet en av våre ansatte. Det er vanskelig å gardere seg mot tyveri i hjemmet, forklarer Fløystad.

Avhør fra drapssak
- Er det vanlig å ta med seg slike dokumenter hjem?

- Når vi jobber med straffesaker forekommer det selvfølgelig at vi tar dokumenter med hjem. Men da skal de oppbevares på en forsvarlig måte slik at de ikke kan komme på avveie, sier han.

Dokumentene inneholdt blant annet et helt avhør i drapssaken. Navn, personnummer og detaljer om hvordan drapet skal være utført, var nedtegnet i dokumentene.

I dokumentene var det også oppgitt navn og familieforhold til personen som innrømmet å ha drept en bekjent. Torsdag ble dokumentene returnert til politiet.