presse680 (Foto: Ravn Steinsvik/TV 2 )
presse680 (Foto: Ravn Steinsvik/TV 2 )

Her er Dex Trianera

Røa- og landslagsspiller Lene Mykjåland har hovedrollen når "Jenteligaen" presenterer TV 2 Sportens første dramaproduksjon, "Formel 11".

"Jenteligaen" er fotballmagasinet som i sin helhet er viet Toppserien for kvinner. Kveldens program tar for seg første runde i Toppserien - som ble spilt i helga - og ser nærmere på kommende helgs runde.

Skuespillerdebut

En av godbitene i kveldens "Jenteligaen" er premieren på dramaserien "Formel 11", en serie i klassisk film noir-stil, som viser Røa-spilleren Lene Mykjåland som privatdetektiven og superheltinnen Dex Trianera.

Hun er på jakt etter kvinnefotballens suksessformel, og på veien møter hun en del ansikter vi kjenner fra før, både av TV 2s sportsprofiler, profilerte fotballspillere og andre.

- Jeg synes det var kjempegøy å få være med i dramaserien, sier hovedrolleinnhaver Mykjåland.

- Seriøst og bunnsolid

- Vi har en kvinnesatsing som er frisk, utfordrende, bånn solid og seriøs, men har også et innslag med humor. Dramaserien er en liten, men viktig del av satsingen. Vi beveger oss gjennom spesielle miljø i kjent film noir-stil. De som er skeptiske etter presseoppslagene komme nok til å bli positivt overrasket, mens de som tror de kommer til å få se mykporno kommer til å bli veldig skuffet. Grunnen til at vi valgte film noir-sjangeren er at det ikke skulle være tvil om at personene var karikerte, og i en setting som tydelig viser at dramasnutten er en lek, sier TV 2s fotballsjef Vegard Jansen Hagen, og utdyper:

- Vi har blitt oppfordret av klubbene til å vise at fotballfremtiden er feminin, men den skal fremdeles tas strengt på alvor. Spillerne som har blitt med i satsingen vet hva vi står for, og er trygge på at vi viser kvinnefotball på en seriøs måte, sier han.

Se "Jenteligaen" på TV 2 Zebra onsdag 16. april kl. 22:20.