Tarik Elyounoussi
Tarik Elyounoussi

Spennende spillhelg

Helgens langoddsprogram er spekket med objekter fra både norsk og europeisk fotball.

Utvalget er som vanlig ikke det mest attraktive på fredager. Nærmest innsatser er en dobbel med Dijon og Standard. 2,30 for godtgående Le Havre kan også vurderes.

Gjennom helgen gir tv2sporten.no deg tips og analyser til Premier League, Tippeliga, Adeccoliga og mye mer. 2. divisjon har sesongstart denne helgen, og vi har naturligvis funnet noen interessante lag å følge i løpet av vinteren. Lørdag klokken 14 er det igjen duket for Sport og Spill på TV 2 Zebra. I timene før tippekampen mellom Sandefjord og Sandnes Ulf, vil Kjetil Rekdal & co. oppsummere uken som gikk, og ikke minst, komme med oddstips og grundige analyser til helgens kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Vurderte kamper:

8 Linköpings HC - HV 71 1,85 3,85 2,65
2-0 i kamper til Linköping etter en meget sterk borteseier i Jönköping sist. Den første hjemmekampen vant de med 6-4. Vertene er i kanonform, og har sett meget sterke ut i hele sluttspillet. De har vunnet samtlige hjemmekamper til nå med minst to mål, og de står med imponerende 13-2-2 på de 17 siste kampene totalt. Seriemester HV 71 har også sett solide ut i sluttspillet, men har til nå vært klart best på egen is. De har kniven på strupen her i dag, for havner de under med 0-3 i kamper er nok løpet kjørt. Dette blir trolig jevnt nok en gang, men holder en knapp på vertene. De har sett hakket piggere ut så langt, og har fordel av hjemmeis i dag.

11 Dijon - Grenoble 2,30 2,40 2,50
Ligue 2. Dijon har skuffet stort denne sesongen. Fire strake seirer på eget gress har ført laget over streken. 5-4-6 her totalt. Grenoble kjemper om opprykk etter flott form den siste tiden. I likhet med vertene best på eget gress, 5-5-5 borte.

12 Guingamp - Le Havre 2,50 2,40 2,30
Ligue 2. Hjemmelaget midt på treet hva angår både form og plassering. 6-6-3 totalt på eget gress. Le Havre er suveren tabelleder, og har beholdt den gode formen selv om opprykket i realiteten har vært klart en stund. 11-1-3 på fremmed gress er klart best i divisjonen. Grei B, men vanskelig å finne noen verdi med denne utbetalingsprosenten.

14 Lokeren - Standard Liege 3,60 2,90 1,60
Jupiler League. Lokeren er Belgias store U-spesialist med 13 poengdelinger på 29 forsøk. Styrer inn til en plass rundt midt på tabellen. Gjestene leder ligaen med ni poeng når det gjenstår fem runder. 7-7-0 og kun seks baklengsmål på bortebane.

Om begge har en normal dag på jobb, ender dette 0-0 eller 0-1. To lag uten nevneverdig press på seg bør imidlertid gjøre angsten for å slippe inn litt mindre, og vi ender opp med å backe det bedre laget.

17 Doncaster - Swindon 1,50 3,30 4,85
League One. Doncaster holdt kanonform i vinter, men sluttet å vinne da de inntok den andre opprykksplassen bak Swansea. 1-2-3 på de seks siste. Må nok vinne de fire siste for å ta igjen Carlisle, men har i det minste sikret play off. Kaptein Lockwood og Mills mangler. Swindon vant endelig igjen da Oldham ble sendt hjem med 0-3 i sekken sist. 1-2-7 på de ti foregående. Spiller kun om en respektabel sluttplassering. Spissen Sturrock ute med skade, Comminges er suspendert. Ashikodi er dratt tilbake til Watford etter endt låneopphold.

Dette skal vertene fikse. Vi kunne tenkt oss bedre betalt, men vurderer 1,50 i fravær av bedre alternativer.

24 Benfica - Academica Coimbra (0-1) 1,65 3,35 2,90
Portugisisk Superliga. Benfica ligger fortsatt best an i kampen om sølvet bak Porto, men har bare vunnet én av de fem siste. Gjestene fjerde sist, og må ha noen poeng nå i innspurten for å ikke rykke ned. 0-4-2 på de seks siste. Mye uavgjort og jevne kamper i denne divisjonen. Vi er likevel nærmest å krysse av for en komfortabel hjemmeseier.