Engla Juncosa Höglund portrett forsvunnet dalarna sverige stjärnsund (Foto: Scanpix)
Engla Juncosa Höglund portrett forsvunnet dalarna sverige stjärnsund (Foto: Scanpix)

Engla-mistenkt fengslet

42-åringen som er siktet for å ha bortført Engla (10) i Dalarne i Sverige varetektsfengsles i to uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den mistenkte lastebilsjåføren (42), som fastholder at han er uskyldig, forholdt seg rolig da siktelsen ble lest opp i Falu tingrätt i Falun fredag, melder Aftonbladet.se. 42-åringen ankom tingretten i en sivil bil med en hette over hodet.

Fengslingsforhandlingene ble holdt for lukkede dører.

Politiet fryktet for mannens sikkerhet og hadde satt opp flere kontrollposter langs veien, og alle som skulle inn i tingretten måtte gå igjennom en metalldetektor, skriver Expressen.se.

Sterke bevis
Etterforskerne hevder å ha sterke bevis som knytter den mistenkte 42-åringen til forsvinningen. Blant annet et bilde av mannens bil som ble tatt like før Engla forsvant. Politiet har også funnet sexbilder av mindreårige på mannens pc, og har i tillegg vitnebeskrivelser som sier at 42-åringen har oppholdt seg langt mer i Stjärnsund enn han tidligere har innrømmet.

Les mer: Styrket mistanke mot 42-åring

- Jeg har forsatt ikke sett noe bevis som beviser at det har skjedd noe lovbrudd, eller at min klient skulle ha gjort noe, sier forsvarer Jan Kyrö til TV4.

- Saaben fulgte etter henne
Nå har et nytt vitne hevdet ovenfor politiet å ha sett 42-åringens røde Saab stå parkert bare noen hundre meter fra Englas hus. Utenfor bilen skal det ha stått en mann.

- Saaben må senere har fulgt etter Engla opp mot huset hennes, sier en mann til Dalademokraten. Vitnet mener å ha sett at bilen svingte ut fra parkeringsplassen og fulgte etter jenta opp mot hennes hus.

Var ikke alene
Torsdag meldte svensk TV4 at den mistenkte ble sett sammen med en annen mann like før Engla forsvant. Lastebilsjåføren skal ha gjort mye vesen av seg på Perssons kro, Lappens Vägkrok så både de ansatte og flere gjester husker svært godt at han var der, og at han var der sammen med en annen mann.

Les mer: 42-åringen var ikke alene

Fredag formiddag skal det gjøres nye forsøk på å spore opp tiåringens mobiltelefon som ga signal fram til søndag ettermiddag.

Lørdag er det en uke siden ti år gamle Engla Juncosa-Höglund forsvant.