høytrykksspylere (Foto: TV 2 hjelper deg)
høytrykksspylere (Foto: TV 2 hjelper deg)

Høyt trykk på vårrengjøringen

Hvilken høytrykksspyler er best? Les alt om vår test her!

Med våren dukker gjerne behovet opp for å ta et ekstra tak på uteområdene, for å gjøre dem klare til sommersesongen. Har du en høytrykksspyler for hånden kan mye av jobben gjøres mye enklere.

TV 2 hjelper deg har i samarbeid med Forbrukerrapporten testet åtte høytrykksspylere på det norske markedet, som alle er mellomklassemaskiner.

Enklere rengjøring
Med disse maskinene får du satt trykk på vannet og gjør jobben lettere når skitten skal bort. De er et kjærkomment hjelpemiddel når vi skal ut å rengjøre hus, terrasse, utemøbler, oppkjørsler og biler. Maskinene har gjerne to innstillinger. De kan ha høyt trykk og lite vann, eller mye vann og lavere trykk. Når du benytter høytrykksspyleren til rengjøring kan det da være lurt å benytte seg av det høyeste trykket først for å løsne skitten, mens man reduserer trykket når man skal spyle det vekk.

Laboratorietesting
Høytrykksspylerne i denne testen er laboratorietestet og har blitt sammenlignet under like forhold. I testen ble det undersøkt hvor brukervennlig maskinene er, rengjøringseffekten er blitt målt på ulike typer smuss og det er også undersøkt hvor mye vann og strøm de bruker.

I tillegg ble det sett på hvor tunge de forkjellige høytrykksspylerne er og hvor mye utstyr de kommer med. Maskinene drives av strøm, og kombinasjonen vann og strøm kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. Derfor er sikkerheten til de forskjellige produktene nøye undersøkt. Til slutt er maskinene kjørt helt til de bryter sammen, slik at vi kan se hvordan høytrykksspylerne er når det gjelder holdbarhet og driftssikkerhet.

høytrykk-naert (Foto: TV 2 hjelper
  deg)
høytrykk-naert (Foto: TV 2 hjelper deg)

Høytrykksspylerne vi har testet har en effekt fra 1650 til 1900 watt og et arbeidstrykk fra 110 til 130 bar, og har en veiledende pris fra 1380 til 2900 kroner.

Mer om resultatene kan du lese nedenfor eller på Forbrukerrapporten.

smil-stort-3
smil-stort-3

Best i test!
KÄRCHER K 3.91 M
Kr 2900,-
Kärcher K 3.91 M er vinneren av denne testen. Maskinen har god ytelse og den vasker raskt og er forholdsvis stillegående. Den er en av testens dyreste, men leveres med en del ekstrautstyr. I tillegg er den driftsikker og har lang levetid.

smil-0-
smil-0-

KÄRCHER K 3.86 M
Kr 2300,-

Denne Kärcher-modellen vasker bra. Den støyer lite, og er lett og bruke. Men den kommer dårlig ut på levetid.

smil-0-
smil-0-

NILFISK ALTO C 120.1-10 X-TRA
Kr 2400,-
Vasker litt saktere enn vinneren i denne klassen. I tillegg støyer den litt mer. Men den har god levetid og brukervennligheten er god.

smil-0-
smil-0-

BOSCH AQUATAK 1200 PLUS
Kr 1900,-
Denne Bosch-modellen klarer ikke topp vaskeresultat, selv om den er rask. Dessuten har den litt begrenset med tileggsutstyr. Den er til gjengjeld driftsikker og støyer lite.

smil-noytral
smil-noytral

Testens billigste!
LAVOR WASHER 17
Kr 1380,-
Er testens billigste, men støyer mye. I tilegg vasker den forholdsvis sakte og er heller ikke spesielt brukervennlig.

smil-surt
smil-surt

BOSCH AQUATAK 110 PLUS
Kr 1600,-
Havner under middels i denne testen. Det skyldes at maskinen raskt blir utslitt. I tilegg vasker den forholdsvis sakte.

smil-surt
smil-surt

Jumboplass!
LAVOR SKIPPER 19
Kr 2250,-
Denne høytryksspyleren får jumboplassen i denne testen. Den slites raskt ut, og i tillegg får den anmerkning for dårlig feste av den elektriske kabelen.