voldtekt politi illustrasjonsbilde (Foto: TV 2)
voldtekt politi illustrasjonsbilde (Foto: TV 2)

Voldtektsmann tatt i Oslo

Politiet mener de nå har tatt mannen som har herjet hovedstaden med en rekke stygge voldtekter. Tobarnsfaren med nordafrikansk bakgrunn sørget selv for å bli tatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I årevis har politiet drevet intens jakt på den nå 38 år gamle mannen, som de mener står bake en serie brutale voldtekter i Oslo.

Men uten å ha funnet ham. Frem til han selv sørget for å bli pågrepet.

Kom spaserende
Det skjedde da et voldtektsoffer stod å forklarte seg for politiet inne i en 7 Eleven-kiosk i Thereses gate i Oslo i november..

Mannen, som bare timer tidligere skal ha voldtatt kvinnen, kom plutselig spaserende inn i kiosken. Den forskrekkede kvinnen kunne bare peke ham ut, og politiet kunne pågripe han på stedet.

Nå er han formelt siktet for tre voldtekter, og politiet mistenker han for å ha stått bak en rekke andre.

Var pirattaxisjåfør
- Vi har undersøkt flere uoppklarte voldtektssaker, og ved hjelp av DNA mener vi at han står bak minst fem andre tilfeller, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved oslo politidistrikt. Til Tv2 Nyhetene

Felles for voldtektene er at ofrene har tatt mannens pirattaxi hjem etter en kveld på byen. Småbarnsfaren skal ha fulgt etter å kastet seg over dem da de skulle låse seg inn i oppgangen eller til leiligheten.

Mange av voldtekene har vært svært voldelige.

- I de styggeste tilfellene har han dratt jentene inn i deres egne leiligheter og voldtatt dem der, sier Rihde.

Selv nekter 38-åringen for å stå bak voldtektene.