Thor Hushovd (Foto: SCANPIX)
Thor Hushovd (Foto: SCANPIX)

Vondt på brostein

I formiddagstimene i dag testet Thor Hushovd seg på flere av brosteinspartiene til søndagens Paris - Roubaix. Det var en vond affære.

I gårsdagens Gent-Wevelgem var Hushovd og Gabriel Rasch involvert i en velt etter rundt tjue kilometer. Etter rittet måtte Grimstad-rytteren ise ned en hoven ankel mens Gabriel Rasch hadde fått en kraftig lårhøne.

- Det var vondt å kjøre på brostein i dag. Hevelsen i ankelen er heldigvis gått noe ned, men jeg er glad det enda er noen dager til søndag. I går kveld fikk jeg behandling av en dyktig kiropraktor som fikk "løst opp" både ankel- og kneledd. Smellen jeg fikk i ankelen forplantet seg til kneet, men det er ingen tvil om at jeg skal kjøre Paris-Roubaix . Jeg håper og tror ankelen skal være bra til den tid, sier Thor Hushovd til TV 2 Sporten.

Vurderte å bryte
- Etter velten i går så vurderte jeg umiddelbart å bryte, men jeg følte meg såpass pigg og Gent-Wevelgem er et stort ritt som jeg har vunnet før så jeg kjørte på videre. Dessverre ble jeg litt stengt i spurten, forteller Hushovd.

- Johan Kaggestad mente du burde stått over Gent-Wevelgem etter søndagens harde Flandern rundt?

- Sånne råd tar jeg ikke seriøst en gang, ler Thor Hushovd.

- Nei, jeg vurderte aldri å hoppe over Gent-Wevelgem. Hvis jeg hadde droppet gårsdagens ritt måtte jeg uansett kjørt en knallhard treningsøkt. Da kan jeg like gjerne kjøre et ritt som Gent-Wevelgem. Det er den klart beste oppkjøringen frem mot Paris - Roubaix. Alle de andre favorittene til søndag var også med i går, sier Thor Hushovd, som også kan fortelle at Gabriel Rasch kjente godt til lårhønen på dagens brosteinsgjennomkjøring.

- Ja, det var ikke bare meg som hadde det småvondt på dagens økt. Men både Gabriel og jeg blir klare til søndag. Det må ingen lure på!

Se Paris - Roubaix DIREKTE på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo søndag fra kl. 13.40