engla_lastebil2_680 (Foto: SCANPIX)
engla_lastebil2_680 (Foto: SCANPIX)

Vil fengsle 42-åringen

Svensk politi vil fengsle 42-åringen som er pågrepet etter forsvinningen av Engla Junosca-Höglund (10).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet måtte bestemme seg for om de ville framstille mannen for varetektsfengsling innen klokken 12 torsdag. Fengslingsmøtet kommer til å finne sted fredag.

- Bildene som er publisert betyr mye. De viser at mannen var i området og dette har også mannen bekreftet i avhør i går. Men han er bestemt på at han ikke har noe med forsvinningen å gjøre, sier Niklas Svensson fra svensk TV4.

Forundret advokat
Mannens forsvarer Leif Silbersky har tidligere sagt at bevisene som er kommet fram i media, ikke holder til fengsling. 42-åringens andre advokat, Jan Kyrö, er forundret over at hans klient er begjært fengslet.

- Jeg antar at påtalemyndigheten har ytterligere bevis som de ikke har lagt fram ennå, sier Kyrö til aftonbladet.se.

Les også: Engla-pågrepet får stjerneadvokat

Tidligere voldtektsdømt
Engla forsvant fra hjembygda Stjärnsund i Sverige lørdag ettermiddag. Sykkelen hennes ble funnet samme dag, gjemt i skogen noen hundre meter fra hennes eget hjem.

Få minutter før Engla forsvant ble hun ved en ren tilfeldighet fotografert av en mann som skulle teste sitt nye kamera. Den mistenktes bil, en rød Saab 900, dukket opp på ett av disse bildene.

Ifølge den svenske avisa Aftonbladet er 42-åringen dømt for voldtekt i Nord-Sverige for drøyt ti år siden. Han har innrømmet at han var i Stjärnsund den dagen Engla forsvant.

Les også: - Slapp ut for under ett år siden

Politiet avsluttet tirsdag søket på stedet hvor hun forsvant, men vil fortsette letingen andre steder i nærheten.

Reporter Niklas Svensson, TV4, orienterer:

228799