morgan andersen (Foto: TV 2)
morgan andersen (Foto: TV 2)

Morgan Andersen blir rallysjef

Straffedømte Morgan Andersen er ansatt som daglig leder for rallyselskapet Adapta. Nå lover han å holde seg unna bråk.

Mads Østberg og hans team satser hardt på å være i verdenstoppen i WRC-rally i årene fremover. Morgan er ansatt for å bygge laget rundt Mads, slik at han kan oppnå sine målsettinger, heter det i en pressemelding.

I tillegg satser Adapta på å bygge et såkalt Manufacture 2-team. Et slikt team vil støttes av et fabrikklag og gi en mulighet for å ha minst to førere i WRC-rundene.

Arbeidsstedet blir i teamets lokaler i Moss.

Skal være tilrettelegger
Morgan Andersens sentrale arbeidsoppgaver vil være å videreutvikle markedskonseptet og aktiviteter, sponsorater, planer og målsettinger. Han vil også jobbe for å opprettholde og videreutvikle kontakten med de internasjonale aktørene innen WRC-rally.

Morgan Andersen er nylig dømt for dokumentfalsk og falsk anmeldelse. Som følge av dette mistet han jobben i Fredrikstad Fotballklubb.

- I jobbene du har hatt de siste årene har det vært mye kontrovers rundt deg. Vil du klare å holde det unna denne jobben?

- Det er Mads som skal være i fokus her. Jeg skal bare være tilretteleggeren, sier Morgan Andersen til TV 2 Sporten.

Han forteller at han fikk seks jobbtilbud etter Mikel-saken ble avsluttet. De siste ukene har gått med til jobbintervju.

- Egentlig hadde jeg tenkt å holde meg unna idretten, men gjennom samtalene med styreformann Morten Østberg ble jeg motivert for jobben, forteller Andersen.

- Er ydmyk
Han fikk millionlønn i Fredrikstad. Hva han tjener nå vil han ikke si, men han er fornøyd.

- Jeg har fått gode betingelser, men lønnen har ikke vært det viktigste, sier Morgan Andersen.

- Hvordan har du og Morten Østberg taklet det faktum at du er nylig straffedømt?

- Morten sier at verden er full av begrensninger og muligheter. Han ser på dette som en mulighet. Det er jeg ydmyk over og glad for, sier Andersen.

- Jeg har stor tro på Morgan, både i forhold til kunnskap og integritet. Han er en seriøs person, som jeg har full tillit til, sier Morten Østberg til NRK.