løksuppe (Foto: TV 2)
løksuppe (Foto: TV 2)

Løksuppe

Onsdag lagde Wenche en god løksuppe!

Se del 1 i videovinduet over.

[Del 2 ser du her]

Løksuppe

Ingredienser:

6-8 løk

2-3 fedd hvitløk

2 kvister frisk timian

2-3 ss mais eller rapsolje

2 dl tørr hvitvin

1 l kjøtt kraft

1 laurbærblad

grovmalt pepper

1 ts salt

4 dl revet Jarlsberg/sveitser ost

ca. 50 g revet parmesan

4 skiver daggammel loff

Slik gjør du:

Rens og del løken i to og skjær tynne skiver og hakk hvitløk.

Varm olje i en vid gryte. Tilsett løken og la den surre på svak varme under omrøring til løken «faller» sammen og blir blank, 15-20 min (løken skal ikke bli brun) .Tilsett hvitløk og timian mot slutten.

Tilsett vin og la koke et par minutter før kraften helles i. Kok opp og la suppen trekke 40-50 min. Smak til med salt og pepper.

Skjær skorpen av loffen og skjær ”innmaten” av loff i terninger og rist i litt olje i en stekepanne.

Fordel suppen i ovnssikre porsjonsformer, legg loffterninger over og dryss over rikelig med ost.

Gratinér i varm ovn, 250 grader og stek i 6-8 min eller under grillen i kort tid, til osten har fått en gyllen farge.

Servér med fersk brød, gjerne valnøtt- eller olivenbrød.

Tips: Om du ønsker kan dijonsennep tilsettes i løken rett før kraften tilsettes. Det gir en god smak.

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no