sigøyner angrep brannbombe furuset oslo (Foto: TV 2)
sigøyner angrep brannbombe furuset oslo (Foto: TV 2)

Kastet brannbombe mot sigøynerleilighet

En brannbombe ble kastet opp på en veranda til en leilighet på Furuset i Oslo natt til onsdag. Politiet tror det er en sammenheng med tidligere episoder i sigøynermiljøet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En brannbombe ble ved halv fem-tiden i kastet opp på verandaen til en leilighet på Furuset, der det også var uro natt til i går.

Rivalisering
- I dag morgens fikk vi melding om at det var kastet noe brennbart materiale opp på terrassen til en leilighet, og at det brant. Da vi kom til stedet var brannen slukket, og eventuelle gjerningsmenn var dratt fra stedet, sier Tor Olav Heggem, innsatsleder ved Oslo politidistrikt, til TV 2 Nyhetene.

Det bor flere medlemmer fra Karoli-familien, en av de rivaliserende sigøynerfamiliene i denne leiligheten. Brannen ble raskt slokket uten skader, men politiet skal foreta avhør i saken.

Langvarig konflikt
De siste dagene har det vært en rekke trefninger mellom de to sigøynerfamiliene Karoli og Jansen i Oslo. Totalt seks personer ble innbrakt lørdag, etter et knivslagsmål i Lodalen og en skyteepisode på Bjølsen .

Tirsdag ble tre medlemmer fra begge sigøynerfamiliene fengslet. En kvinne og hennes sønn fra Karoli-familien ble fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud etter helgens episode i Lodalen. Også en mann ble fremstilt for fengsling, siktet for å ha skutt mot den rivaliserende familien.

- Denne konflikten har pågått lenge, og min klients familie føler seg truet av Jansen-familien. Senest nå i retten i dag ble det truet med at de skulle tas en etter en. Min klient frykter nå for de andre i familien, og det forstår jeg godt, sier Vidar Storvik, forsvarer for kona til Renè Karoli, til VG.no.

Se intervju med Heggem her:
228657