Artistgalla, Solveig Kloppen
Artistgalla, Solveig Kloppen

- Jeg var ganske sikker

Solveig Kloppen ledet Artistgallaen 2008 med stø hånd og bidro til at Røde Kors fikk 5200 nye faddere. Slik oppsummerer hun det hele.

- Først og fremst må jeg si at det var en flott kveld siden vi klarte å rekruttere så mange faddere som vi håpet. Selve showet synes jeg var en fin blanding av artister og talenter, også må jeg si at det var veldig gøy å jobbe med Arne.

Les mer: Sondre Lerche på reise i Lesotho

Les mer: - Dette er virkeligheten

Arne vs. Helen

- Apropos, Arne gjorde en strålende jobb, men vurderte du noen gang å bytte han ut med Helen, slik at det var det lille Hjelpekorpset som hjalp det store?

- Vel, for det første er det ikke jeg som bestemmer disse tingene. Jeg kunne nok satt ned foten og ytret min mening, men det ville jeg jo ikke siden det var Arne som skulle være min medprogramleder denne gangen, ler Solveig.

Les også: Arne tilbake på TV

Hårete mål

Røde Kors hadde satt et mål for årets Artistgalla på 5000 nye faddere. Forskjellen fra tidligere år var at dette målet ble kommunisert under Artistgallaen.

- Jeg var ganske sikker på at vi skulle nå målet, forteller Solveig.

- Vi hadde jo satt oss et høyt mål denne gangen, men jeg var hele tiden sikker på at Røde Kors var organisasjonen som kunne nå dette målet. Jeg tror også det var bra at vi uttalte målet igjennom showet.

God drahjelp

Solveig mener det er viktig og veldig bra at profilerte personer som Sondre Lerche og Mia Gundersen stiller opp på noe som dette.

- Det betyr veldig mye, disse menneskene kan oversette hva Røde Kors gjør. At personer med stor kredibilitet stiller opp for organisasjonen er veldig viktig.

Lærte nye triks

- Du fortalte at sønnen din hjemme blir veldig imponert når du lager "skyggesvaner" på veggen. Prøvde du å plukke opp noen triks under Raymond Crowes show for å utvide repertoaret?

- Haha, ja - jeg fulgte virkelig ekstra med, men jeg klarer ikke lage like fine ting. Med litt mer øvelse kan jeg kanskje lage den liten kanin, ler Solveig.

- Det var virkelig et utrolig nummer, både imponerende og rørende.

Det er ennå ikke for sent å bli Røde Kors-fadder. Klikk her for mer informasjon eller send sms med kodeord fadder til 2221.