Lars Bohinen (Foto: SCANPIX)
Lars Bohinen (Foto: SCANPIX)

Ingen tro på lønnstak

Lars Bohinens utspill om lønnstak i norsk fotball møter motbør, men klubbene har en smertegrense - og den er farlig nær.

De høye lønningene i Tippeligaen, aktualisert med Alanzinho og Thorstein Helstads lønnsforhandlinger, er et av temaene i kveldens Sportstabloid på TV 2 SPORT klokken 2000 i kveld.

Alanzinho ble søndag hetset av egne fans for sine lønnskrav.

Agent Gunnar Martin Kjenner, NISO-leder Silje Vaadal, redaktør Magne Lerø, supportertalsmann Bjørn Lyngen og sportsdirektørene Roald Bruun-Hanssen og Lars Bohinen er blant de som deltar i debatten. Se utdrag fra debatten i videovinduet over.

TV 2 Sporten har satt søkelys på temaet i flere reportasjer. Klikk her for å se en oversikt over reportasjene.

-Dum idé
Naturlig nok mener verken spillere, som Stabæks Daniel Nannskog, eller agenter, som Gunnar Martin Kjenner, at et lønnstak er noen god ide.

- Det er et av de dummeste forslagene jeg har hørt på en stund. Et lønnstak vil bli forsøkt omgått, er Kjenners knusende dom.

Kjenner får støtte fra Nils Skutle i RBK og Branns sportssjef Roald Bruun-Hanssen.

- Jeg tror et lønnstak vil bli vanskelig å praktisere. Og da har vi ikke oppnådd noen ting, sier han til TV 2 Sporten.

Vil ha mer åpenhet
Han mener heller at det bør bli mer åpenhet mellom klubbene om hva de betaler i lønn, og mer åpenhet i forhold til agenter om hva som er betalingsevnen til klubbene.

-Da kan vi skape forståelse for situasjonen klubbene er i, mener sportssjefen.

Branns gode avtale med Erik Huseklepp får mye av skylden for å ha startet lønnsfesten.

-Med Erik var vi i den situasjonen at han ville ha fått de samme pengene, eller mer i en annen klubb. Dessuten er han en lokal spiller, forklarer Bruun-Hanssen, som sier at de har diskutert en smertegrense for lønnsnivået i Brann.

- Det er min oppgave å holde oss innenfor den grensen, så vi må si stopp en gang.

Fotballedere om lønnstak-utspillet (Artikkelen fortsetter under):

227723

- Kan man se det slik at i Helstads tilfelle, så betyr det ikke så mye om pengene går til spilleren, siden man likevel måtte ha brukt penger på en ny spiss?

-Da blir det slik at alle pengene går til spillerne, og ikke til driften av andre klubber. Vi kan ikke ha det slik at overskuddet hele tiden går til spillerne. Vi har ikke bruk for fotballklubber som går konkurs, mener Roald Bruun-Hanssen.

-Må si nei
Lillestrøms manager, Jan Åge Fjørtoft, mener man må få norske ledere som rett og slett lærer seg å si nei.

Administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Nils Røine, er mer beroliget med tanke på økonomien i fotballklubbene nå enn for en uke siden.

- Etter at Brann og Stabæk nå har vært så tydelige på at de sier stopp, må jeg si at jeg sover bedre om natten.