Rafael Benitez, Liverpool (Foto: SCANPIX)
Rafael Benitez, Liverpool (Foto: SCANPIX)

Skal stoppe Arsenals dødballer

Mestertaktikeren Rafael Benitez har planen klar for hvordan Arsenal skal stoppes på Anfield.

DIREKTE KLOKKEN 20.45: Liverpool - Arsenal minutt for minutt

Liverpools spanske manager er kjent for å gjøre hjemmeleksen grundig i forkant av storkamper i Mesterligaen.

(Se intervju med Rafael Benitez i videovinduet øverst i saken)

Nå har han funnet nøkkelen til suksess i tirsdagens Mesterligaretur mot Arsenal. Benitez vet nemlig hvordan London-klubbens livsfarlige innøvde dødball-trekk skal stopps.

- Vi slapp inn mål etter dødball, og dette har vi snakket mye om og funnet ulike løsninger på, forteller Benitez, ifølge Reuters.

- Handler om detaljer
Benitez vil naturligvis ikke røpe hvordan Arsenals dødballer skal hindres.

- Men alt handler om de små detaljene. Vi har sluppet inn to mål etter dødballer i løpet våre to siste kamper mot Arsenal. For noen er dette en liten ting, men for oss er det et stort problem, poengterer Benitez.

Emmanuel Adebayor scoret etter et smart hjørnespark-trekk i Liverpools første møte mot Arsenal. Og i lørdagens oppgjør mellom de to gigantene headet Nicklas Bendtner ballen i mål til 1-1 etter et innøvd frispark signert Fabregas.

- Arsenal har gode hodespillere, og spesielt Adebayor og Fabregas har levert varene etter dødballer. Vi vet at dette er en risiko, men har analysert dette og vet vi må stoppe kilden. Det handler ikke bare om sonemarkering - det handler også om å være aggressiv i duellene i slike situasjoner, oppsummerer mestertaktikeren Benitez.

Benitez har alle de store kanonene tilbake i tirsdagens oppgjør mot Arsenal - etter å ha hvilt Fernando Torres, Steven Gerrard, Dirk Kuyt og Xabi Alonso i helgen.

Crouch fra start igjen?
Men mye tyder på at Peter Crouch, som scoret et flott mål på søndag, får fornyet tillit i startoppstillingen.

- Crouch spilte veldig bra mot Arsenal, han scoret jo igjen, smiler en hemmelighetsfull Benitez.