Davy Wathne (Foto: TV 2)
Davy Wathne (Foto: TV 2)
Lars Bohinen (Foto: SCANPIX)
Lars Bohinen (Foto: SCANPIX)

Lønnsdebatt i Sportstabloid

Lønnskravene til enkelte spillere i Tippeligaen er i mangemillionerklassen. I Sportstabloid skal sju sterke debattanter snakke om lønnsnivået og hvor veien går videre.

Agent Gunnar Martin Kjenner, NISO-leder Silje Vaadal, redaktør Magne Lerø, supportertalsmann Bjørn Lyngen og sportsdirektørene Roald Bruun-Hanssen og Lars Bohinen har alle meninger om spillerlønninger.

Mange spør seg hvor lenge lønningene kan øke i Tippeligaen. Roald Bruun-Hanssen og Brann må forsvare at de ga Erik Huseklepp en lukrativ kontrakt. Lars Bohinen forteller hvorfor han satte foten ned da Alanzinho krevde mange millioner.

Hva mener agenten Kjenner om lønnsutviklingen? Og synes spillerorganisasjonen og supporterne at lønningene er på riktig nivå.

Hvorfor har ingen av de potensielle topplagene full pott etter to runder? Lyns Torgeir Bjarmann, Stabæks Lars Bohinen og TV 2s Nils Johan Semb og Øyvind Alsaker tar diskusjonen. Programleder Davy Wathne spør om Tippeligaen vil bli jevnere enn noen gang.

Beijing i fokus
I august starter de olympiske lekene i Beijing. Men det skjer ikke i stillhet. Protestene var høylytte da OL-fakkelen var innom London og Paris. Og det blir nok ikke mindre bråk i USA. Men hva med den norske deltakelsen i Beijing?

Marie Knutsen har allerede deltatt i fotball-VM i Kina, hva tenker hun om å dra tilbake for å konkurrere?

Generalsekretær i NIF, Inge Andersen, har vært helt klar på at Norge ikke kommer til å boikotte OL. I Sportstabloid må han begrunne det valget.

Arne Kvalheim boikottet EM i Athen i 1969 i protest mot den greske militærjuntaen. I dag forteller han hva han mener om situasjonen før OL i Beijing. Amnestys John Peder Egenæs mener at boikott ikke er riktig – og forteller hvordan han mener norske utøvere bør vise sin motstand mot Kina.

- Kan idrettsutøvere bare se den andre veien og ikke engasjere seg i den politiske debatten, spør Davy Wathne.

Sportstabloid kan du følge på TV 2 Sport klokken 20.00 og på TV 2 Zebra klokken 22.50.