helstekt kylling (Foto: TV 2)
helstekt kylling (Foto: TV 2)

Helstekt kylling

Helstekt kylling med urter og sitron, servert på en seng av linser og grønnsaker

Se del 2 av Wenches helstekte kylling her:

227664

Del 3 kan du se her!

227666

Helstekt kylling

1 stor fersk kylling, 1,2 – 1,4 kg (beregn 300-350 g kylling pr person)

1 løk

2 fedd hvitløk

friske urter, oregano, timian og persille

revet skall av ½ sitron

2 ts salt

pepper

olivenolje

saft av ½ sitron

Skyll kyllingen godt innvendig og tørk godt . Rens og skjær løk i båter, hvitløk i grove biter og fyll inn i kyllingen med godt skylte friske urter. Bind bena sammen med litt bomullstråd. Pensle kyllingen med olivenolje, sitronsaft , salt og pepper.

Legg kyllingen i en ildfast form/fat og stek på 160 oC i ca 1 ¼ time.
Prøv om kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet. Kjøttsaften som kommer ut skal være klar.

La kyllingen hvile i 15-20 min før den skjæres opp. Server med linsesalat

Linser

ca 150 g grønne linser

3 dl vann

2 skiver sellerirot

1 gulrot

1/2 purre

salt, pepper

hakkede urter

2-3 tomater

saft og skall av 1 sitron

1 ss hakket bladpersille/kruspersille

2-3 ss god olivenolje

Skyll linsene i kaldt vann. Kok møre i vann i 20-30 min. Gulrot, sellerirot og purre i terninger får koke med de siste 8-10 min. Vend inn hakkede urter og tomatkjøtt i terninger (uten innmat). Smak til med salt og pepper, saft og skall av sitron og olivenolje .

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no