spain_crop (Foto: TV 2)
spain_crop (Foto: TV 2)

Gjør kupp på Spania-bolig

Etter prisfall på opptil 40 prosent, kan du gjøre et kupp på ferieboliger i Spania. Men billig betyr ikke best, råder ekspertene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 20.000 nordmenn har kjøpt feriebolig i Spania. Og dårlige tider kan nå gi enda flere en rimelig inngang på markedet.

- Det har vært en rekord bygging og prisutvikling gjennom hele 2000-tallet, sier daglig leder ved Prognosesenteret, Bjørn Erik Øye, til TV 2.

- Vi så et skifte allerede i 2006, men byggingen holdt seg egentlig godt inn i 2007. Det vi ser nå er et svakt fall på bygging av feriehus, men egentlig et sterkt fall på bygging av boliger.

Prisfall 40 prosent
På helgens "Bolig i Utlandet" messe i Stavanger rapporteres det om fortsatt stor interesse for bolig i Spania. Men det er viktigere enn noen gang å velge riktig område.

- Enkelte steder i Spania har vi sett vi at prisene har gått ned over 40 prosent. Det har helt klart vært overproduksjon som er grunn til det, sier eiendomsmegler i Norsk Megling, Agnar D. Carlsen, til TV 2.

Øye er også av den oppfatning at det er et stor variasjon i prisfall avhengig av hvilket område man befinner seg i:

- I enkeltområder har produksjonen vært skyhøy, og der står det mange tomme boliger. Mens det i andre områder går helt greit.

- Ikke kjøp billigst
Rådet fra ekspertene er at man ikke må kjøpe der prisene har falt mest:

- Det du bør se etter er områder som har satt seg og som har en dynamikk og en omsetning. Og følgelig en status som gjør at du kan ha en sikker investering fremover. Kjøper du billig, så ender du sannsynligvis å måtte selge det billig også, mener Øye.