Semb
Semb

- Ubevisst fordel på Lerkendal

- Dommeren kan bli påvirket til å gi Rosenborg fordeler på Lerkendal, mener Nils Johan Semb. Mini Jakobsen er uenig. Se debatten her!

Lyn ble snytt for et soleklart straffespark mot Rosenborg på Lerkendal i serieåpningen forrige mandag.

TV 2s fotballekspert Nils Johan Semb mener dommerne kan bli påvirket til å ubevisst gi RBK hjemmefordel.

- Jeg tror ikke det er noe dommerne gjør bevisst. Men i avgjørende situasjoner kan en dommer bli påvirket på Lerkendal. Med 20.000 i ryggen kan det være at du kvier deg litt om du er usikker på en avgjørelse, sier Nils Johan Semb i søndagens FotballXtra.

Kjetil Rekdal har lang erfaring som trener i Tippeligaen. Han tror det først og fremst er tilfeldigheter som avgjør om en dommer gir fordeler til hjemmelaget.

- Det svinger veldig. Av og til kan et lag ha tur med dommeravgjørelser, av og til ikke. Det er i hvert fall ikke sånn at dommere i Norge gir enkelte lag fordeler på hjemmebane, slår han fast.

Se TV 2 Sportens innslag om dømmingen på Lerkendal (artikkelen fortsetter under):

227242

Tidligere RBK-spiller Mini Jakobsen vil ikke være med på at Tippeliga-dommerne gir gamleklubben fordeler på eget gress.

- I min tid i Rosenborg var vi det laget som fikk mest frispark. Det handler om det laget som har ballen mest, konkluderer Mini.

Semb poengterer at dommerstanden i Norge har blitt bedre og bedre de siste årene.

- Dommerutviklingen har vært positiv. De norske dommerne dømmer mer eller mindre 50/50 i norske og internasjonale kamper, slår Semb fast.