Nurnberg
Nurnberg

La til 21 minutter i skandalekamp

Tyske fans gjorde narr av egen klubbpresident mens politiet gikk til angrep.

Frankurt - Nürnberg 1-3

Det var mer enn bare resultatet som sjokkerte da dumpekandidat Nürnberg høvlet over Frankurt i den tyske Bundesligaen lørdag ettermiddag.

Mer enn 50 000 tilskuere i et fullstappet Commerzbank-Arena ble vitne til en av de verste supporterskandalene i tysk fotball på over 20 år.

Utsatt i 21 minutter
Det skriver Spiegel Online.

Opptøyene startet på stillingen 1-1 etter 30 minutter. Bortefansen fra Nürnberg pepret banen med raketter og bluss og tvang dommer Peter Gagelmann til å stanse kampen i hele 21 minutter.

Stygge scener utspant seg mens politiet trengte seg vei gjennom gjestenes mange tilreisende supportere i jakten på syndebukkene.

Ifølge avisen hadde fansen med seg nok våpenarsenal til å røyklegge anlegget opptil flere ganger.

Spill Tippeliga-manager gratis - vinn Isuzu D-Max til 350.000 kroner

- En skam
I et forsøk på å roe ned bråkmakerne, grep klubbpresident Michael Roth mikrofonen og truet med å tvangsrydde hele tribuneseksjonen.

Ifølge Spiegel ble han møtt av hånlig latter. Etter kampslutt var presidenten selv i sjokk.

Nurnberg
Nurnberg

- Dette var en katastrofe. De stanset ikke ramponeringen. Dette er det verste jeg har sett på 20 år, sier Roth til Spiegel Online.

Kan vente seg straff
Dommeren valgte etter hvert å fortsette kampen som til slutt endte med en sensasjonell 3-1-seier til gjestene. Tribunebråket kan imidlertid føre til at den nedryksningstruede klubben mister hele poengfangsten - og mer til. Det er ventet at det tyske fotballforbundet vil slå hardt ned på hendelsen.

Det både tror og håper Frankfurt-trener Friedhelm Funkel.

- Fans som avbryter kamper bør aldri få lov til å se flere kamper på et stadion igjen, sier Funkel til avisen.

Svak sikkerhet
Etter skandalen stiller tyske medier store spørsmålstegn ved sikkerhetsopplegget ved anlegget i Frankfurt. Ifølge Spiegel er forbundet allerede i gang med å etterforske episoden.

Et hastemøte skal være under planlegging førstkommende mandag. Der kan en eventuell poengstraff vis seg å bli katastrofal for klubben.

PS: Det er ikke bare tyske klubber som sliter med «bevæpnede» supportere. Her hjemme har både det norske fotballandslaget og Sportsklubben Brann blitt bøtelagt for lignende hendelser.

Nurnberg
Nurnberg

Ved å sende «PLING» til 1984 mottar du TV 2 Sportens gratis scoringsvarsel for nettopp din favorittklubb.