Ardian Gashi (t.h.) og Tarik Elyounoussi fredrikstad (Foto: Scanpix)
Ardian Gashi (t.h.) og Tarik Elyounoussi fredrikstad (Foto: Scanpix)

Flotte spillobjekter på oddsen

Søndag er Langoddsprogrammet stappfullt av norsk og internasjonal fotball. tv2sporten.no har funnet frem til to spillbare dobler.

Ole Bratseth sitt spillforslag:
Søndag 06. april, frist kl.16.55:
33 Athletic Bilbao - Espanyol H 2,10
76 Odd - Sandefjord H 1,75

Totalodds: 3,68

Magnus Wattne sitt spillforslag:
Søndag 06. april, frist kl. 17.55:
45 Fredrikstad - Molde H 1,65
79 Sandnes Ulf - Moss B 1,80

Totalodds: 2,97

Her finner du utfyllende informasjon om skadesituasjonen før kveldens kamper i Tippeligaen

Vurderte kamper:

2 Middlesbrough - Manchester Utd 7,00 3,80 1,30
Middlesbrough sin eneste seier på de ni siste kom mot Derby. Sikret i praksis plassen da Bolton og Fulham tapte i går. Rochemback er tilbake, Mido ute resten av sesongen. Man United har Chelsea i hælene, og bør ikke tape terreng med tanke på den gjenstående kampen på Stamford Bridge. Neville er tilbake etter lang tids fravær. Dyktige Vidic fortsatt på skadelisten.

Selv om Boro sliter med å vinne, er det tilsynelatende ikke motstanderne det kommer an på. Uansett spørs det om noen borteseier i Premiership noen gang er spillbart til 1,30.

29 Everton - Derby 1,15 4,60 11,00
Everton kan fortsatt snyte Liverpool for fjerdeplassen, uten at den siste tids poengfangst tilsier at det skjer. Sliter mot topplagene, og er blant de flinkeste til å innfri i kamper som denne. Derby står fortsatt med sin ene seier, men opprettholder overraskende høy moral.

Pienaar og Hibbert er usikre for vertene. Derby har noen langtidsfravær. Klink H, men 1,15 kan få stå helt i fred.

31 Barnsley - Cardiff (S) 3,10 2,95 1,95
Semifinale på Wembley. Barnsley har sjokkert to ganger på vei til denne semifinalen. Tok seg først av Liverpool på Anfield, før Chelsea ble beseiret hjemme i Yorkshire. Har tapt tre på rad i ligaen, og havnet under nedrykksstreken etter at konkurrentene tok poeng i gårsdagens runde. Ser ut til å bli ett av fem lag som kjemper om å unngå den tredje nederste plassen. Er divisjonens svakeste bortelag med 1-6-13. Har noen spillere som har vært ute en stund, og viktige Foster ble nylig skadet.

Cardiff har for andre gang funnet formen denne sesongen, 3-3-0 på de seks seneste i tillegg til suksess i cupen. Håpet om en play off-plass er ikke helt ute ennå. 4-10-5 er status på reisene denne sesongen. Fowler er en av flere spillere som mangler. Perry og Thomson tester formen før kampstart.

1-1 i da lagene møttes i ligaen tidlig i høst. Barnsley har vist at de er i stand til å slå bokstavelig talt hvem som helst, men bortestatistikken sier oss at Cardiff kunne vært enda større favoritter.

33 Athletic Bilbao – Espanyol 2,10 2,90 2,80
Bilbao har kommet seg opp til midten av tabellen etter en sterk periode. 3-1-0 på de fire siste kampene, og to strake gevinter på eget gress. Taper som vanlig svært sjelden på hjemmebane. Espanyol ligger fem poeng foran vertene, men viser svak form og er klart sterkest hjemme. De står med to strake tap og 0-7 i målforskjell på de to kampene mot Racing Santander og nestjumbo Murcia. Vi tror klart mest på vertene i dag, og 2,10 kan forsøkes.

36 Atletico Madrid – Almería 1,50 3,30 4,85
Atletico ligger på fjerdeplass på tabellen, og kjemper om en plass i CL. Sist ble det 0-3 tap borte mot Villareal, men de har 3-0-2 på de fem siste kampene mot sterk motstand. Hjemme står de med solide 9-2-4 til nå. Almeria har en fin sesong, og ligger på øvre halvdel av tabellen. De trives dog klart best på eget gress, og blir trolig et nummer for små her. H.

37 Racing Santander - Deportivo La Coruna 1,80 3,05 3,40
Racing ligger på femteplass, og har imponert denne sesongen. De står med to strake gevinster, og hjemme leverer de varene gang på gang. Sterke 9-3-2 på eget gress. Sist ble det 3-0 seier borte mot Espanyol. Deportivo har kun få poeng ned til nedrykkstreken, men formen viser fine 4-1-1 på de seks siste kampene. Alle fire seirene har dog kommet på eget gress. Vertene fortjener favorittstempelet.

39 Real Zaragoza - Real Betis 1,85 3,00 3,30
Zaragoza viser svak form, og kjemper for å unngå nedrykk.1-1-6 på de åtte siste kampene. Respektable 7-6-2 på eget gress. Betis ligger fem poeng foran vertene takket være to strake gevinster. 3-2 hjemme mot Barcelona sist var sterkt. Borte har de dog ikke bedre enn 3-5-7 til nå, og de trives ikke spesielt godt på denne banen. Åpent.

45 Fredrikstad - Molde 1,65 3,15 3,95
46 Fredrikstad - Molde (0-1) (S) 2,80 3,60 1,85
47 Fredrikstad - Molde (pause) 2,10 2,15 4,25
FFK hadde fortjent bedre i 2-4-tapet for Brann i premieren. Viste klasse offensivt anført av Elyounussi, som også burde tegnet seg for flere nettkjenninger. Fant seg umiddelbart til rette her i fjor med 8-3-2 på de 13 første Tippeliga-kampene på Nye Fredrikstad Stadion. Har ikke maktet å erstatte Shaban og Bjørkøy i vinter. Fofana er eneste mann på skadelisten.

Molde imponerte i 0-0-kampen mot Stabæk for en uke siden. Møtte dog en motstander som var langt unna sitt beste nivå for dagen. Har ikke styrket laget nevneverdig siden opprykket. Diouf’ene har mye talent, men blir i letteste laget uten de riktige spillertypene rundt seg. Svekkes utvilsomt med den viktige stopperen Andreasson ute.

Vertene skal ta dette greit om hjemmestyrken er i nærheten av fjorårets. Overlegne på rutinen, og har en dimensjon resten av ligaen misunner i Elyounussi. Dagens spill er H i kamp 45.

49 HamKam - Viking (S) 3,15 3,00 1,90
52 HamKam - Viking - over/under 2,5 mål 1,65 1,75
HamKam er spådd et tøft gjensyn med øverste nivå. 0-2-tap for opprykkskollega Glimt i premieren. Tradisjonelt et lag ingen liker å møte på Briskeby. Svekkes fortsatt av skadefravær i de bakre rekker. Abiodun er tilbake, men mangler kamptrening. Viking tok tre forventede poeng hjemme mot Strømsgodset i premieren. Er utpekt som gullfavoritt av mange etter den sterke høstesesongen og noen solide tilvekster i vinter. Austnes kan få sin debut i dag. Må gjøre endringer bak etter Ross ble skadet. Abelsson og Pereira mangler fra før.

Såpass stor forskjell på lagene at Viking utvilsomt får tipset til 1,90. Innsatser står vi over med langt bedre alternativer tilgjengelig.

53 FC Lyn Oslo - Bodø/Glimt 1,60 3,20 4,20
Med en seriøs dommer, hadde Lyn reist hjem med minst ett poeng fra Lerkendal. Tapte kun for Viking og LSK hjemme på Ullevaal forrige sesong. Har ikke hentet de store navnene i vinter, men virket helt klart forbedret i premieren. Ingen fravær av betydning. Bodø/Glimt innfridde våre forventninger om seier over HamKam for en uke siden. Her venter det en helt annerledes kamp, men den brede gressmatten bør ikke være noen ulempe for Olsen og Mounir på kantene. Har målscoreren hjemmelaget savner i Martins. Sørensen er ute, trolig uendret lag fra sist.

Sjansefattig og jevnt da Lyn vant tilsvarende cupkamp 1-0 i fjor sommer. Kent Bergersen forlot trenerstolen i Bodø i høst til fordel for nettopp Lyn. Tre Glimt-spillere har også fartstid på Oslo vest. Grei hjemmefavoritt, men gjestene har nok inne til at vi kunne tenkt oss bedre betalt.

57Tromsø - Vålerenga (S) 2,20 2,85 2,70
58Tromsø - Vålerenga (0-1) 4,40 3,85 1,45
60Tromsø - Vålerenga - over/under 2,5 mål 1,65 1,75
Tromsø fortjente alle poengene i 1-1-oppgjøret borte mot et tamt Lillestrøm forrige søndag. 8-2-3 totalt på hjemmebane i fjor, inkludert 1-0 i tilsvarende. Ingen fravær av betydning. Larsen må trolig vike på venstreback etter kampen på Åråsen. Vålerenga tok tre meget viktige poeng mot Aalesund, forventingspresset og seriestart tatt i betraktning. Fikk svi for manglende effektivitet i mange kamper forrige sesong, og verken vinnermålet til Berre eller innsatsen til Sæternes tydet på de store forandringene. Strand møter gamle lagkamerater. Ingen fravær utover langtidsskadde Lange og Jalland.

Hjemmesterke Tromsø kunne vært større favoritter. Trolig jevnt, men vertene er målfarligere og H-oddsen blant de beste på markedet.

61 Bryne - Sogndal (S) 1,70 3,40 3,40
Bryne har forsterket siden i fjor, og har ambisjoner om opprykk til Tippeligaen. 1-1 mot FK Haugesund i generalprøven, Sogndal skuffet i fjor, og laget fra saftbygda sliter tungt økonomisk. Hjemme på Jæren er Bryne alltid meget sterke, og de bør sikre seg tre poeng på eget gress i serieåpningen.

64 Haugesund - Notodden 1,55 3,60 3,95
Haugesund havnet på åttendeplass i fjor, og kom seg også til cupfinalen. Laget ser brukbart ut, og en plass på øvre halvdel bør være innen rekkevidde. 1-1 mot Bryne i siste treningskamp. Notodden havnet på plassen bak vertene i fjor. De har mistet toppscorer Kvalheim til Moss, men andre har kommet til. De har til tider imponert stort i treningskampene, og kan komme til å bli en positiv overraskelse denne sesongen. Haugesund blir naturlige favoritter på eget gress, men 1,55 duger ikke. Vi lander på en U i denne kampen.

67 Hødd - Sarpsborg Sparta FK (S) 2,30 3,10 2,40
Hødd er nyopprykket, og går nok mot en tøff sesong. Hjemme på Høddvoll kommer de nok dog til å kapre bra med poeng. Sparta beholdt plassen med et nødskrik i fjor, da Raufoss ble tvunget ned. Laget ser brukbart ut, og vi tror de kommer til å greie seg med god margin i år. Helt åpent, og vi lar lagene spille i fred.

70 Kongsvinger – Alta 1,40 4,00 4,75
Kongsvinger havnet på en fin fjerdeplass i fjor, kun to poeng bak Bodø Glimt som til slutt rykket opp. De har mistet gode Pelu til RBK, men laget ser allikevel sterkt og spennende ut. 1-1 borte mot Notodden i generalprøven. Alta er nyopprykket, og er av de fleste tippet rett ned igjen. Spesielt borte kommer de nok til å slite, og at de får med seg poeng fra Gjemselund er lite trolig. H.

76 Odd - Sandefjord (S) 1,75 3,40 3,20
Begge lag har som mål å rykke rett opp igjen. Odd tapte overraskende i kvalifiseringen mot Bodø Glimt i fjor, mens Sandefjord ble soleklar jumbo i Tippeligaen og ikke vant en eneste bortekamp. De har mistet landslagskeper Jarstein til RBK, men ellers ser stallen rett og slett meget sterk ut på dette nivået. De har gjort brukbart fra seg i treningskampene, og dette Oddlaget bør være å finne i den øverste divisjonen igjen i 2009. Sandefjord har mistet sentrale Knarvik og Adriano til Tromsø, og selv om andre har kommet til så tror vil de skal få slite med å nå målsetningen om opprykk. De har ikke imponert nevneverdig i treningskampene, selv om det ble 4-2 seier mot 2.divisjonslaget FK Tønsberg sist.

Odd'rane serieåpner med seier hjemme på Skagerak Arena, og vi anbefaler noen kroner til godkjente 1,75.

79 Sandnes Ulf - Moss (S) 3,10 3,35 1,80
80 Sandnes Ulf - Moss (1-0) 1,70 3,70 3,15
Sandnes Ulf fikk opprykket servert av de andre topplagene i fjorårets 2. divisjonsavdeling. Har hentet en del nye spillere, og fått inn noe rutine i spissen Oyuga (Bryne), midtbane Asle Andersen (FKH) og stopper Tom Reidar Haraldsen fra dagens motstander. Mangler et par spillere med skader og Hagen er suspendert. Moss var det eneste laget som var i nærheten av den suverene topptrioen utover høsten i fjorårets Adeccoliga. Har styrket laget på flere plasser i vinter, blant annet med fjorårets Adecco-toppscorer Kenneth Kvalheim. Berettiget opprykksfavoritt med mange spillere som vet hvor målet står. Krogstad sliter med skade og Husøy er suspendert.

Vi tror all verdens optimisme og entusiasme hos vertene kommer til kort mot Moss’ fryktinngytende offensiv. Vi stoler på kråkene til 1,80.

87 Sevilla – Villarreal 2,00 2,90 3,00
Sevilla ligger på sjetteplass, og har fem poeng opp til den viktige fjerdeplassen. 1-3 tap borte mot serieleder Real Madrid sist. Solide 10-1-4 på eget gress til nå. Villareal har imponert stort denne sesongen, og ligger på andreplass bak nevnte Real Madrid. 3-0 hjemme mot Atletico Madrid sist var lagets fjerde strake seier, og 9-0-5 borte er meget sterkt. Vi gir gjestene et knapt tips, men dette kan tippe begge veier.

90 Stabæk - Lillestrøm (S) 2,15 2,85 2,75
Med tanke på forventingene, må det sies å ha vært noe galt med begge disse lagene i premieren. Stabæk klarte seg bra bakover, men møtte heller ikke stor motstand i Molde. Fremover gikk det veldig tungt. Tchoi var langt unna fjorårsformen, og blir erstattet med nykommeren Andersson. Kjølø er usikker etter en smell på trening.

Lillestrøms ene poeng mot Tromsø var av det heldige slaget. Det stemte verken for laget eller enkeltspillere, viktige brikker som Kippe og Riise manglet. Førstnevnte forventes klar, mens Riise trolig må holde skadde Johnsen, Søgård og Kiesenebner med selskap på tribunen.

Lagene vant hver sin kamp med to mål da de møttes i serie og cup sist høst. Vi tror det blir langt jevnere denne gangen, men U-oddsen holder ikke til innsatser. Et resultatspill 1-1 på Vinneroddsen kan prøves om oddsen er over det dobbelte av 2,85.

96 Barcelona - Getafe 1,25 4,00 7,25
Barcelona ligger på tredjeplass, og det er ikke godt nok for denne klubben. Real Madrid greide kun 1-1 mot Mallorca på lørdag, så her har de muligheten til å ta inn to poeng på serielederen. Hjemme står de med bunnsolide 13-0-2 så langt. Ronaldinho skadet seg på trening denne uka, og er ute for resten av sesongen. Getafe imponerte med 1-1 borte mot Bayern München i UEFA cupen tidligere i uka, men i ligaen har de kun 0-1-2 på de tre siste kampene. De har dog foreløpig en betryggende avstand ned til nedrykksstreken. 5-2-8 på fremmed gress. Dette skal Barca vinne, men 1,25 bryr vi oss ikke med.

Send "Rekdal" til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).