gaute+grøtta+grav farmen 2008
gaute+grøtta+grav farmen 2008

Alliansenes tid er over

Siden Torkel og Geir Ove skal i tvekamp, er alle jentene klare for FINALEUKA av «Farmen». Dette er de selvfølgelig hoppende glade for, men samtidig er de nervøse og usikre. Nå er det alle mot alle som gjelder.

Til nå har ukene på gården hatt sine faste rutiner, med valg av storbonde, første- og andrekjempe samt tvekamper til faste dager. Finaleuka er annerledes. Etter at Geir Ove og Torkel har vært i tvekamp er det seks deltagere igjen på Farmen. Lørdag om en uke står kun én igjen – vinneren av «Farmen» 2008.

Fineleuka kommer til å bestå av mange forskjellige konkurranser, og de som kommer til seminfinalen – og etter hvert videre til finalen – må vise at de er flinke til mer enn å lure de andre. Jeg vil ikke avsløre hvilke konkurranser og øvelser deltagerne skal igjennom den siste uka enda, men kan røpe såpass at det vil være enklere for den som har engasjert seg i ukesoppdragene og arbeidet på gården, enn den som har slappet av og surfet gjennom ni uker på den forlatte gården.

Deltagerne vet ingeting om hva den neste uka vil bringe. De vet at det skal kåres en vinner om ei uke, men hvordan veien frem dit blir, aner de ikke. Dette gjør dem selvsagt usikre og nervøse. For fakta viser at de fleste av deltagerne som fortsatt er på gården har vært i allianser! Unni og Torkel er den sterkeste alliansen, som mor og sønn.

Silje og Catharina har vært mye sammen. Geir og Ann Kristin har vært uadskillelige fra første uka (med unntak av et par turbulente døgn for en uke siden). Til og med Vigdis var i en slags allianse med Ida – så lenge urokråka var på «Farmen».

Poenget er at alliansene har fått deltagerne våre langt – men herfra og ut må hver enkelt klare seg på egenhånd. Torkel kan ikke lenger satse på at Unni ofrer seg for han. Ann Kristin kan måtte kjempe mot Geir Ove.

Alt er åpent – og deltagerne går spennende dager i møte – alene i kampen for tilværelsen.

- Gaute.