Cancellara og Arvesen (Foto: SCANPIX)
Cancellara og Arvesen (Foto: SCANPIX)

Cancellara: - Arvesen viktig

Fabian Cancellaras viktigste mål er å vinne Flandern rundt. Ved hjelp av en nordmann

Se Flandern rundt direkte på TV 2 SPORT søndag kl. 12.50

GENT (TV 2 SPORTEN): Presset på Fabian Cancellara er enormt foran søndagens Flandern Rundt. Men sveitseren mener han takler presset. Mye takket være Kurt Asle Arvesen.

- Det er utrolig viktig å ha Kurt. Det han gjorde for meg under San Remo var noe helt spesielt. Han gjorde et fantastisk løp, og en perfekt jobb. Kurt har også vist at han kan vinne løp, og det gjør at er enda bedre motivet foran Flandern.

- Jeg gjør som jeg alltid gjør foran et race. Jeg er nødt til å takle presset. Flandern Rundt er det største målet for meg denne sesongen. Jeg føler meg sterk og har funnet flere løp. Derfor er det normalt at det er press på meg, men jeg har et så sterkt lag rundt meg og det gjør meg kanskje enda mer komfortabel. Jeg har aldri funnet Flandern Rundt, og den seieren vil jeg ha, sier CSC-stjernen til TV2 Sporten.

Arvesen: - Jeg kan vinne
Arvesen er beredt til å være Cancellaras bodyguard under løpet, men mener selv han har en god sjanse til å vinne

- Fabian er i sitt livs form. Det har han vist de siste ukene. Vi har et godt lag og jeg er en av dem som kan vinne. Men jeg tror at 50 av de 200 som stiller til start har muligheten til å stikke av med seieren, sier Arvesen.

Arvesen overrasket og gledet stort med seieren i semiklassikeren E3 Prijs Vlaanderen sist helg.

Se høydepunkter fra de tre siste Flandern rundt her

Han er heller ikke fremmed for en norsk duell sammen med Thor Hushovd.

- Hvis jeg og Thor sitter igjen i finalen vil nok vi hjelpe hverandre fremfor å kjøre mot hverandre. Men det er nok et drømmescenario, for vi må ikke glemme at det er andre som kan sykle.

Les hva Thor Hushovd håper på i Flandern rundt her