Edu (Foto: Morten Holm)
Edu (Foto: Morten Holm)

Fem ganger innsatsen i kveld

Før helgens særdeles fyldige oddsprogram, varmer vi opp med en dobbel til over fem i odds fredag.

Følg med på TV2sporten.no gjennom helgen for nye oddstips. Vi åpnet den norske sesongen forrige helg med å prikke inn resultatet 1-0 i Vålerenga - Aalesund, og maks innsats på Bodø/Glimt til 2,20 dagen etter.

Lørdag og søndag er det nye godbiter i vente, ikke minst når Kjetil Rekdal igjen kommer med sine spill for helgen i Sport og Spill. Programmet ser du på TV 2 Zebra mellom kl. 14 og 16 på lørdag. Det er som kjent bedre at «I tipper enn at du sløser».

Spillforslag 04. april, frist kl. 20.40:
23 Accrington - Dagenham B 3,00
24 Lincoln - MK Dons B 1,70

Totalodds: 5,10

Vurderte kamper:
Kaiserslautern - TSG Hoffenheim 2,60 2,65 2,05
2. Bundesliga. Kaiserslautern har 2-3-2 på de syv siste og fem poeng opp til trygg grunn. Begge triumfene har kommet på bortebane, uten hjemmeseier på de seks siste forsøkene. Demai og Kotysch soner karantene. De ambisiøse nykommerne fra Hoffenheim er på god vei mot sitt andre strake opprykk. Utrolige 8-1-0 etter vinterferien. Styrkes offensivt med Ba og Edu tilbake fra karantene.

Naturlig bortetips. Hoffenheim kunne kanskje vært enda større favoritter, men med denne utbetalingsprosenten skal det bommes grovere før vi spiller.

7 Storhamar - Frisk Asker (S) 1,90 3,95 2,55
Frisk Asker har etter to strake hjemmeseirer skapt spenning i finaleserien igjen. Sist ble det 4-3 etter forlengning. Det var en jevn kamp hvor Storhamar utlignet i siste minutt etter å ha tatt ut keeperen, men vertene vant til slutt fortjent. Storhamar leder dog 3-2 i kamper, og kan avgjøre dette hjemme på Hamar i dag. De er neppe lystne på å måtte reise til Asker for å spille en syvende og avgjørende kamp, og vil nok selge seg dyrt i dag. De to andre møtene her i denne finaleserien har endt 2-2 og 2-1. Trolig blir dette kamp helt til døra igjen. Helt åpent kamp, og vårt råtips blir at Frisk Asker vinner i sudden death og vender 0-3 i kamper til NM gull hjemme i Askerhallen på søndag.

8 Bastia - Ajaccio 1,80 2,60 3,25
Ligue 2. Bastia har mistet formen helt, og har nå syv poeng opp til den siste opprykksplassen. Tok en kjærkommen borteseier over Reims sist, kun ett poeng på de fem foregående. Gjestene har slitt hele sesongen, og styrer inn til en plass rundt midten. Kun én seier på de ti siste, og som vanlig tafatte på fremmed gress.

1,80 blir i minste laget for spill. Uansett et klart tips på det opprykksjagende hjemmelaget.

19 Roda JC - NEC Nijmegen 1,75 2,80 3,15
Nederlandsk Æresdivisjon. Ingen av lagene har noen sjanse til å nå Europa neste sesong. Roda har kun vunnet 3 av sine 14 siste kamper. 0-4-2 på de seks siste. Gjestene er i kanonform. Måtte nøye seg med 0-0 mot serieleder PSV sist, men har fortsatt pene 8-1-1 på de ti siste. Ligger fire poeng bak dagens motstander.

Begge trives bedre på hjemmebane, uten å fremstå som noen typiske hjemmelag. Borteoddsen er ingenting å juble for, men definitivt nærmest en plass på kupongen.

21 MSV Duisburg - Energie Cottbus (S) 1,95 2,95 3,10
Spennende bunnoppgjør i Bundesliga. Lagene ligger på hver sin side av nedrykksstreken, gjestene ett poeng bedre. Duisburg sjokkvant borte mot Werder Bremen sist, etter 0-2-1 og hederlig innsats i de foregående. Ligaens svakeste hjemmelag med 2-3-8 totalt. Cottbus har også kviknet til den siste tiden. Nest siste hjemmekamp ble selveste Bayern München slått, og 2-1 over Hertha på eget gress sist var nok til å klatre over streken. De to siste bortekampene er tapt, 0-6-6 totalt.

Noen fravær i begge lags tropper. Et litt skummelt spillobjekt hvis lagene blir for opptatt av å unngå tap, men vi synes uansett 1,95 for hjemmeseier er nærmest spillbart.

23 Accrington Stanley - Dagenham & Redbridge 2,00 2,90 3,00
League Two. Fire strake tap gjør at vertene kommer til å avslutte sesongen på nedre halvdel av tabellen. Så vidt bedre borte enn hjemme, 6-1-13 er fasit her på eget gress. Tre spillere mangler, inkludert kaptein Cavanagh. Dagenham ligger fire plasser og tre poeng bak hjemmelaget. Vant fem kamper på rad i februar, men kommer nå fra 0-2-4 på de seks siste. Har i likhet med Accrington liten forskjell i poengfangsten hjemme og borte. Troppen er bortimot skadefri, men spissen Benson er fortsatt plaget med en mindre skade.

Gjestene har størst grunn til å se seg bakover, men trygger normalt plassen med bare noen få poeng til. Dette skal være mer åpent enn oddsen antyder, og tre blank for borteseier kan prøves.

24 Lincoln - MK Dons 3,75 3,10 1,70
25 Lincoln - MK Dons (1-0) 1,80 3,40 3,05
League Two. Ustabile Lincoln radet opp seirer i februar, før det var tilbake til gamle synder. 3-0-5 på de åtte siste. 8-3-9 totalt på eget gress. Svekkes fremover med John-Lewis og Kerr ute, ytterligere to spillere må testes i løpet av kvelden. Gjestene er i flott form med 7-1-0 på åtte kamper, og er i ferd med å sikre opprykket. 15-3-2 på fremmed gress er best i ligaen. Diallo er fortsatt ute i forsvaret, Regan er friskmeldt.

1,70 for B er blant de bedre på markedet, og hører hjemme på kupongen i kveld. 3,05 for en komfortabel borteseier frister også, men med tanke på MK Dons’ mange seirer med knapp margin, holder vi oss til den trygge varianten.

Send "Rekdal" til 1984 for å motta daglige oddstid på SMS (kr 5,-).