vaktselskap_680 (Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX)
vaktselskap_680 (Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX)

- Svartmaler bransjen

Politiet sier de ikke har råd til å sjekke vaktselskapene. Securitas mener de svartmaler bransjen for å få mer ressurser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble to vektere i Vakt Service siktet etter ranet av en pengetransport i Bærum. Politiet mener vekterne var med på ranet der over ti millioner kroner ble tatt fra flere banker i området.

I ettertid har det kommet krav om at vaktselskapene må kontrollere sine ansatte for å avsløre utro tjenere.

- Rakker ned på vaktselskapene
Det er politiet som har ansvaret for å kontrollere vaktselskapene. Men onsdag kunne TV 2 avsløre at hele ti politidistrik ikke kontrollerte rullebladet til vektere i deres område.

- Det sier de jo klart selv. De har ikke kunnet prioritere den type oppgaver, sier lederen for Politiets Fellesforbund Arne Johannessen til TV 2.

Securitas mener politiet svartmaler vekterbransjen for å kunne få mer ressurser.

- De er for opptatt av de få sorte fårene i bransjen til å rakke ned på en hel bransje, sier hovedtillitsvalgt Thor Sannæss i Securitas.

- Stemmer ikke
Politiet avviser påstanden fra Securitas.

- Dette stemmer absolutt ikke, sier Johannessen.

Det siste året har politiet avdekket 309 vektere med rulleblad. Men de innrømmer at kontrollen ikke er god nok.

- Det er dårlig at ti politidistrikt ikke kan kontrollere rullebladet til vektere. Men vi vil at vekterne selv spytter inn penger til sjekken, sier Johannessen.

- Det er poltiet som har ansvaret for å sjekke bransjen, men de har for dårlig kontroll over små og store aktører over hele landet, svarer Sannæss i Securitas.