Pieter Vink
Pieter Vink

- Soleklar straffe

Pieter Vink får hard medfart etter Arsenal - Liverpool.

Pieter Vink kom i medienes søkelys da han lot være å blåse straffespark da Aleksander Hleb gikk i bakken i duell med Dirk Kuyt i onsdagens mesterligaoppgjør mellom Arsenal og Liverpool.

De engelske tabloidene fikk blod på tann da de fant ut at Kuyt og Vink er fra samme område i Nederland.

- Det samme med van Persie
Akkurat det mener Kuyt er et skudd langt over mål.

- Jeg kjenner dommeren. Da jeg spilte for Feyenoord dømte han oss i mange kamper. Men du kan si det samme om Robin van Persie. Han spilte også for Feyenoord før han dro til Arsenal og han kjenner Pieter Vink like godt som meg, sier liverpoolspilleren ifølge The Sun.

Selv mener Vink at det blir helt feil å si at han tok avgjørelsen på bakgrunn av at det var Kuyt som var synderen.

- Det er latterlig å si at jeg gjorde som jeg gjorde fordi jeg er nederlandsk. Det er så mange nasjonaliteter på banen i hver kamp nå - spanjoler, franskmenn, italienere, franskmenn. Det er ikke noe tema. Det er en fullstendig håpløs tanke, sier han.

«Blinde Vinke», som han kalles i Nederland, har ikke sett episoden i ettertid, men lover å beklage dersom han gjorde feil.

- Jeg har ikke sett det igjen, men jeg skal se det på DVD. Dersom det var en kamp i Nederland ville jeg innrømme det hvis jeg gjorde en feil, sier Vink.

Fifa-slakt
Selv mener han at han gjorde en god kamp på Emirates Stadium.

- Alt jeg vil si er at det var en fantastisk atmosfære med to gode lag og jeg hadde ingen problemer med å holde kontroll på kampen, hevder dommeren.

Men han får nå kritikk fra øverste hold for at han lot være å blåse da Hleb gikk i bakken.

Mario van der Ende er dommerobservatør i Fifa. Han slakter nå sin landsmanns avgjørelse.

- Når du er dommer på dette nivået vet du at du må gjøre alt rett, noe han ikke gjorde. Mine kolleger, journalister og Guus Hiddink har alle sett det flere ganger og samtlige sier at det var 100 prosent klart straffespark, sier van der Ende.

- Å være dommer er det samme som å gå på stram line uten sikkerhetsnett. I slike omgivelser er det bare de beste som overlever, sier dommerobservatøren.