Madonna sammen med adoptivsønnen David og datteren Loudres under et besøk i Malawi i fjor. (Foto: AFP/SCANPIX, © aj/ej/cca/LK)
Madonna sammen med adoptivsønnen David og datteren Loudres under et besøk i Malawi i fjor. (Foto: AFP/SCANPIX, © aj/ej/cca/LK)

Madonna tilbake i Malawi

Madonna reiser i neste uke tilbake til Malawi for å sikre seg den endelige foreldreretten til adoptivsønnen David.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Madonna og ektemannen, filmregissøren Guy Ritchie overtok foreldreansvaret for den malawiske gutten David Banda i oktober 2006. David, som da var 14 måneder gammel, hadde blitt plassert på et barnehjem av faren, som ikke var i stand til å forsørge gutten etter at moren døde.

Slapp lang behandlingstid
Saken fikk den gang stor oppmerksomhet i internasjonale media. Etter at det ble kjent at Madonna skulle adoptere David, gikk faren ut og sa at han ikke hadde forstått hva adopsjonen gikk ut på. Men han tilbakeviste senere dette, og forsikret at det var greit at sønnen ble med Madonna, så lenge han fikk det godt.

I tillegg anklaget en rekke barnevernere malawiske myndigheter for å gi Madonna og ektemannen spesialbehandling i forbindelse med adopsjonen.

Vanlig prosedyre for adopsjon er at kommende foreldre må igjennom en 18-24 måneders vurderingsprosess får de får hente barnet hjem. Denne behandlingstiden slapp Madonna, og lille David har siden høsten 2006 bodd sammen med popstjernen, ektemannen og de to barna Loudres (11) og Rocco (7) i London.

Hjelper foreledreløse barn
Madonna har engasjert seg sterkt for barnehjemsbarn i Malawi, og er en av hovedaktørene bak innsamlingsaksjonen Rising Malawi
Hun besøkte landet senest i mars, og deltok da på flere arrangement i forbindelse med aksjonen. Hun har blant annet deltatt på åpning av barnehjem.
Se video øverst i saken.

Ifølge Madonnas nettsider har Malawi er enn 1 million foreldreløse barn. Landet er hardt rammet av HIV/Aids, malaria og tuberkolose.

Reisen til Malawi skjer på et hektisk tidspunkt for Madonna. Hennes nye album, Hard Candy slippes 28. april.


Madonna sammen med adoptivsønnen David og datteren Loudres under
  et besøk i Malawi i fjor. (Foto: AFP/SCANPIX, © aj/ej/cca/LK)
Madonna sammen med adoptivsønnen David og datteren Loudres under et besøk i Malawi i fjor. (Foto: AFP/SCANPIX, © aj/ej/cca/LK)