Grill

En smak av Danmark i God Morgen Norge

Gjestekokk Lars Jeppesen byr på Kobebiff , biff fra en kjøttrase som får spesiell behandling som gir et mørt marmorert kjøtt.

Når du skal grille, bruk mørt kjøtt , spør i kjøttdisken eller les på pakningen .

Et tips når du kjøper kjøtt til grilling, velg kjøtt som ligger helt opp mot siste forbruksdato eller kjøtt som akkurat har passert siste forbruksdato.
Når du åpner vakumpakket kjøtt, vil det lukte ”syrlig”, men den duften vil forsvinne etter noen minutter.

Når du skal grille husk alltid ren grillrist, grill over varme kull.

Skiver av kjøtt grilles 2-3 min på hver side over glødende kull.

Større stykker kjøtt , for eksempel hele fileter blir best om de grilles i grill med lokk.

Ha rødglødende kull på hver side eller bruk brenner på hver side.
Legg kjøttet mellom de varme ”sonene”.
Bruk et steketermometer for å få rett kjernetemperatur.
Legg på lokket.
Snu på kjøtt en gang i mellom.