seibiff (Foto: TV2)
seibiff (Foto: TV2)

Seibiff med løk

Seibiff med løk og chili, råkost, yoghurt- og agurkdressing

Seibiff

800 g seifilet uten skinn og bein

3 ss hvetemel

1 ts salt

1/2 ts pepper

2 - 3 løk

1 purre

1/4 - 1/2 finhakket rød, frisk chili (kan sløyfes)

smør til steking

salt

pepper

Skjær løken i tynne skiver og stek den gyllen i smør. Tilsett finsnittet purre og finhakket chili og la steke med de siste 2 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skjær seifileten i passende serveringsstykker. Vend stykkene i hvetemel tilsatt salt og pepper.
Stek gyllen i smør i middels varm panne.

Yoghurt- og agurkdressing:

1 - 1 1/2 slangeagurk

3 dl matyoghurt

1 fedd hvitløk

1 ss god olivenolje

saft av 1/2 sitron

salt

pepper

litt sukker

finhakket frisk mynte

Del agurken på langs og skrap ut innmaten. Rasp agurken grovt opp eller del den i tynne strimler, legg den i et dørslag og dryss med litt salt. La den ligge og renne av seg, klem ut vannet.
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt, pepper og sukker. Vend inn godt avrent agurk.

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no

Vin til maten, se video

226855