aalesund (Foto: TV 2)
aalesund (Foto: TV 2)

Søker etter de omkomne

Torsdag formiddag startet politi og brannvesen i Ålesund søk etter de omkommede i ruinene etter rasulykken. Politiet har tillyst en pressekonferanse kl. 15:30.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Søket i bygningen er grundig planlagt, men innebærer høy risiko og kompleksitet. Det er lagt spesielt vekt på et høyt etisk nivå i arbeidet og på sikkerhet for involverte mannskaper, opplyser politiet i Ålesund i en pressemelding.

Startet i morges

john_kaare_flo (Foto: TV 2)
john_kaare_flo (Foto: TV 2)
Fem personer var savnet i den kollapsede boligblokken etter raset i Fjelltunvegen 31. Tirsdag kunngjorde politiet at de ikke har håp om å finne noen overlevende i ruinene etter raset, og at de savnede har status som omkomne.

Mannskaper fra Oslo Brann- og redningetat, under ledelse av Brannvesenet i Ålesund, skal søke etter samtlige fem som befinner seg i blokka.

- Faren er vurdert. Politimesteren har besluttet at den planen vi har lagt frem kan gjennomføres. Aksjonen startet i dag klokken 10.00, sier stabsjef John Kåre Flo ved Ålesund politistasjon til TV 2 Nyhetskanalen.

- Vet dere hvor de omkomne befinner seg?

- Det er den etterretningsbiten vi har jobbet med helt siden denne ulykken inntraff. Vi mener selv at vi har en god oversikt over hvor de omkomne befinner seg. Ut i fra dette har vi lagt planene for å ta oss inn i bygget, sier Flo.

Legger vekt på verdighet
Han sier at sikkerheten for mannskapene som skal ta seg inn i bygget har høy prioritet.

- Vi setter sikkerheten i høysetet. Dette skal gjøres på en sikker måte. Det skal gjøres med verdighet overfor de døde og deres pårørende, men også for de som skal inn og gjøre denne jobben. Derfor vil vi skjerme innsynet til de som er i innsats inne i huset, sier John Kåre Flo.

I en pressemelding oppfordrer politiet presse og publikum til å holde en ærbødig avstand under redningsarbeidet. Politiet opprettholder sikring og skjerming av nærområdet til Fjelltunvegen 31.

Det var den problematiske gasstanken under rasblokka i Fjelltunvegen 31 som var årsaken til at det har tatt tid med å sette i gang søk etter de savnede. Onsdag skjøt en skarpskytter hull i tanken. Dermed var gassfaren i stor grad borte og de fleste naboene kunne flytte hjem.