Rune Pedersen (Foto: SCANPIX)
Rune Pedersen (Foto: SCANPIX)

Avviser hjemmedømming

Tidligere Rosenborg-spiller Ståle Stensaas innrømmer at de ble favorisert på Lerkendal. Det avviser dommersjef Rune Pedersen.

Påstander om hjemmedømming og debatten rundt om de store klubbene favoriseres i Tippeligaen har rast i norske medier denne uken.

Spesielt mandagens kamp mellom Rosenborg og Lyn inneholdt en del merkelige dommeravgjørelser.

- Kun tilfeldigheter
Tidligere Rosenborg-spiller, Lyns Ståle Stensaas, innrømmer at spillerne selv reagerte på hva pipeblåserne gjorde på Lerkendal.

- Vi følte at vi hadde litt hjemmedømming på Lerkendal. Men det var egentlig vice versa når vi spilte på bortebane. Da var det motsatt, sier han til TV 2 Sporten.

Det avviser dommersjefen i Norges Fotballforbund, Rune Pedersen, på det sterkeste.

- Hjemmedømming tar jeg avstand fra. Det var tilfeldigheter som gjorde at disse avgjørelsene gikk mot ett lag på Lerkendal, slår han fast overfor TV 2 Sporten.

- Rosenborg har ballen
Og legger til:

- Vi er trygge på at dommernes utgangspunkt er fifty-fifty.

Også TV 2s fotballekspert - og tidligere Rosenborg-stjerne - Jahn Ivar «Mini» Jacobsen avviser at Rosenborg nyter godt av hjemmedømming.

- Jeg satt riktignok ikke i samme hjørnet som Ståle Stensaas i garderoben, men jeg har aldri hørt de greiene der, sier han.

- På Lerkendal er det Rosenborg som har ballen. Og meg bekjent er det veldig sjelden at du takler selv når du har ballen - du blir taklet, forteller han til TV 2 Sporten.

Spill Tippeliga-manager gratis - vinn Isuzu D-Max til 350.000 kroner.