aalesund_dagb (Foto: TV 2)
aalesund_dagb (Foto: TV 2)

Pårørende samlet på ulykkesstedet

Politiet i Ålesund lar onsdag kveld enda flere beboere flytte hjem etter rasulykken. Samtidig samlet de pårørende seg på ulykkesstedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra klokken 18.00 onsdag 02.04.08 er evakueringssonen redusert. Alle, unntatt beboerne i Fjelltunvegen 29, 30, 31, 32 og 33, kan flytte tilbake. Det kom frem på onsdagens pressemøte.

Mandag kveld fikk 319 beboere flytte hjem etter å ha vært evakuert.

Les mer: Halvparten får flytte hjem

Onsdag skjøt en skarpskytter hull i propantanken som ligger inne i rasblokka i Fjelltunvegen 31 i Ålesund. Tanken skal nå være tømt for propan. Skuddet ble avfyrt like etter klokka 13.15.

Se video øverst.
Eksplosjonsfaren er nå eliminert, og redningsledelsen vil nå vurdere hvordan de skal hente ut de omkomne fra bygningen. Det forventes ikke at mannskaper kan gå inn i bygningen før fredag.

Onsdag ettermiddag var det en enkel markering for de pårørende utenfor den ødelagte blokka.

- Deres ønske var å få en stund for seg selv. Og har bedt pressen om å gi dem muligheten til det uten å bli ytterligere plaget, sier stabssjef ved Sunnmøre politidistrikt John Kåre Flo til TV 2 Nyhetene

LES OGSÅ Tanken er tom

50 meters hold
Skarpskytteren som traff propantanken stod på 50 meters avstand. Det ble tent et sted mellom 40 og 50 fakler i området rundt Fjelltunvegen 31. Hvis det lakk gass ut av tanken ville den da umiddelbart bli antent og eliminert.

- Dette anses som den sikreste måten å bli kvitt siste rest av gass i tanken. De er bekymret for redningsmannskapene som skal jobbe der, og evakuerte alt personell fra Fjelltunvegen under aksjonen, forteller reporter Arne Rovick fra stedet.

226715