kanerva_topp (Foto: SCANPIX)
kanerva_topp (Foto: SCANPIX)

Finsk minister går av etter sex-sms

Den finske utenriksministeren Ilkka Kanerva sendte 200 sex-meldinger til en erotisk danserinne. Nå går han av.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kanerva skal ha sendt meldingene til den 29 år gamle blondinen Johanna Tukiainen. Meldingene er sendt i tidsrommet mellom 19. januar og 1. mars, og til alle tider på døgnet.

Kanerva_tekst (Foto: SCANPIX)
Kanerva_tekst (Foto: SCANPIX)
Seksuelle invitter
I dag publisererer det finske ukestidsskriftet Hymy 24 av de rundt 200 meldingene. Meldingene var i begynnelsen av ganske uskyldig art, men utviklet seg etter hvert til å komme med direkte seksuelle invitter. En av dem siteres slik av finske Hufvudstadsbladet: "Hvordan ville det vært å få berøre deg med fingrene på en nattklubb"

Ministeren har først forklart seg med at meldingene kun var for å takke for hennes opptreden på hans 60-årsdag. Men han har siden vedkjent seg at meldingene gikk utover det. Nå får han sparken av leder for Samlingspartiet Jyrki Katainen.

Nektet på finsk TV
Media begynte å få nyss om meldingene allerede i begynnelsen av mars. I samtale med den finske statskanalen, YLE, fikk Kanerva spørsmål tidligere denne måneden om det stemmer at han har sendt en rekke meldinger til danseren.

- Nei, det gjør det ikke, lo en hoderistende minister.

I dag sier Kanerva at han ikke kommer til å la seg intervjue om saken. Han har sykemeldt seg og innstilt sitt offisielle program. Noe som innebærer at han ikke deltar i Natos toppmøte i Bucuresti onsdag.

EU-parlamentarikeren Alexander Stubb er presentert som ny utenriksminister i Finland.