Biff med potetsalat

Biff på grillen- Kim Kolstads favoritt

Ca 700 g indre, godt mørnet ytrefilet, entrecôte eller mørbrad av storfe i skiver

Marinade:

Legg biffstykkene i en frysepose, legg i 1 fedd hvitløk delt på langs, 2-3 kvister friske urter for eksempel basilikum eller timian (evt 2 ss tørket krydder), tilsett olivenolje slik at biffene smører seg inn med olje. Knyt igjen posen og legg kaldt natten over, eller på kjøkkenbenken i ca 1 time (lenger tid legg kaldt)

Ta opp biffene og legg på litt kjøkkenpapir før de legges på varm grill.

Kommer kjøttet fra kjøleskapet la det ligge til temperering 30-40 min før det grilles.

Dryss på salt og grovmalt pepper.

Grill skivene på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke de videre til rosa kjøttsaft pipler frem.

Legg renset asparges eller sukkererter på et papir av alminiumsfolie og legg et par klatter med smør i. Strø på litt salt og pepper. Pakk folien godt sammen med skjøten opp og legg på grillristen. Grilles i ca 5 minutter.

Asparges kan også pensles med litt av oljen fra marianden og legges rett på grillristen.

To gode potetsalater

Potetsalat blir ekstra god om den lages på ”lune” nykokte poteter. Server til kjøtt eller fisk.

Potetsalat med oljedressing

Skrell potetene og kok dem møre i saltet vann. Bland sammen olivenolje, sitronsaft, finhakket hvitløk, salt, pepper og evt kapers.

Del de kokte varme potetene i skiver eller terninger og skjær vårløk tynne skiver. Bland grønnsakene sammen og hell dressingen over. Server potetsalaten lun til grillet kjøtt, pølser eller fisk.

Kremet potetsalat med epler og vårløk

Del poteter og epler i treninger og vårløk i tynne skiver. Bland alle ingrediensene til dressingen, smak til. Vend inn poteter, epler og vårløk og dryss over gressløk.