chelsea_clinton_ap (Foto: AP/SCANPIX)
chelsea_clinton_ap (Foto: AP/SCANPIX)

- Ikke bry deg

Chelsea Clinton hjelper mamma Hillary med valgkampen. Men hun var ikke snakkesalig da det kom spørsmål fra salen om Monica Lewinsky.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea stilte til valgkampprat i byen Raleigh i delstaten North Carolina for å gi moren litt drahjelp i kappløpet mot presidentjobben. Men da en mann i salen spurte henne om en viss Monica Lewinsky satte hun foten ned.

- Det der har du ingenting med å gjøre, sa Chelsea.

- Noe personlig
Mannen i salen mente derimot at dette var noe alle hadde noe med å gjøre ettersom Bill Clinton fortsatt var president da sexskandalen raste på 1990-tallet. Da la Chelsea ballen død:

- Dette er noe personlig for min familie. Jeg er helt sikker på at det er ting som er personlige for din familie også, som ingen andre skal bry seg om, sa Chelsea til applaus fra tilhørerne.

- Bedre på 90-tallet
Selv om 90-tallets største sexskandale i amerikansk politikk var en tøff støyt for Clinton-familien var det nettopp 90-årene Hillary viste til da hun snakket om velstand for sliterne i Harrisburg i Pennsylvania.

- På 1990-tallet hadde alle det bedre. Vi hadde mer enn 22 millioner flere arbeidsplasser, folk ble løftet opp av fattigdommen - alle hadde det bedre. Afroamerikanske familier har i snitt gått ned 2600 dollars i lønn siden George W. Bush ble president, sa Clinton.

For å fri til arbeidsfolkene hentet hun frem 55 milliarder dollars:

- Jeg forslår å ta de 55 milliarder dollarene Bush-administrasjonen har gitt i skattelette til oljeselskapene, legemiddelindustrien og Wall Street, og gi dem tilbake til dere, sa Hillary Clinton.