bhatti_elden680 (Foto: Morten Holm/SCANPIX)
bhatti_elden680 (Foto: Morten Holm/SCANPIX)

FBI bisto PST

Politiets Sikkerhetstjeneste sendte sitt viktigste terrorbevis mot Arfan Bhatti, en avlyttet bil-samtale, til FBI i USA for å rense opptaket. Men i retten i dag måtte aktor innrømme at det likevel er vanskelig å høre hva som faktisk blir sagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forstander i Det Mosaiske Trossamfunn, Anne Sender satt for første gang ansikt til ansikt med Arfan Bhatti i Oslo Tingrett.

- Jeg ble mer berøret enn jeg var forbredt på sier Sender til TV 2 Nyhetene.

Dårlig kvalitet
Bhatti er tiltalt for å ha avfyrt 13 skudd mot synagogen hennes i Oslo og for å ha planlagt terrorangrep på den amerikanske og israelske ambassaden.

Hovedbeviset mot Bhatti og hans medtiltalte er en avlyttet samtale i bil den 8.august 2006. Men i retten i dag kom aktor med en overraskende innrømmelse.

- Det har i ettertid vist seg å være teknisk vanskelig å få produsert lyden på en tilfredstillende måte.

TV2 er kjent med at Politiets Sikkerhetstjeneste til og med sendte den avlyttede samtalen til amerikanske FBI for å rense opptaket. Det liker Bhattis forsvarer dårlig.

- Det er nokså spesielt, sier John Christian Elden. Et av forholdene Bhatti er siktet for, er planlegging av terrorangrep mot den amerikanske ambassaden.

Forstanderen måtte gå
Etter en pause gikk Anne Sender tilbake for å høre på Bhattis forklaring. Først da oppdaget aktor at forstanderen er et sentralt vitne i saken. Og derfor måtte hun umiddelbart forlate rettsalen.

- Jeg kan sitte i salen, jeg er vitne. Det tenkte jeg ikke på, sier Sender til TV 2.

Anne Sender utenfor synagogen etter skuddangrepet i 2006 (Foto: Knut Falch/SCANPIX)
Anne Sender utenfor synagogen etter skuddangrepet i 2006 (Foto: Knut Falch/SCANPIX)