Det brant lenge i boligblokken i Fjellveien i Ålesund. Hele blokken ble flytter 5   7 meter etter at grunnen på oversiden av blokken raste ut. (Foto: SCANPIX)
Det brant lenge i boligblokken i Fjellveien i Ålesund. Hele blokken ble flytter 5 7 meter etter at grunnen på oversiden av blokken raste ut. (Foto: SCANPIX)

Halvparten får flytte hjem

319 personer som har vært evakuert etter rasulykka i Ålesund får flytte hjem igjen. Men fortsatt holdes området nærmest den raste boligblokken evakuert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at brannen i propantanken i Fjelltunvegen i Ålesund ble slukket, har brannvesenet og eksperter vurdert eksplosjonsfaren rundt den evakuerte boligblokka.

På en pressekonferanse i dag kunne politiet glede halvparten av de evakuerte med at de nå får flytte hjem igjen i ettermiddag.

- Vi jobber fortsatt med å nøytralisere gasstanken som utgjør eksplosjonsfare, men tar sikte på å frigi noen av de evakuerte boligene, sa politimester Arne Sverre Karoliussen.

Hjem etter seks døgn
Nærmere bestemt halvparten av de evakuerte får flytte hjem igjen. Dette er beboere som bor i utkanten av det evakuerte området.

Tilsammen får 319 personer flytte hjem, mens 296 fortsatt må være evakuerte.

- Vi har sendt ut en sms til alle som har registrert seg. Der henviser vi til våre hjemmesider hvor lister over de som kan flytte hjem er lagt ut, sier ordfører Bjørn Tømmerdal.

Lista over de som kan flytte hjem kan du se her

Kommunen oppga også et nødnummer som de evakuerte kan ringe for å få informasjon om hjemsendelsen. Dette er 70 16 21 99.

En ny fase
Redningsarbeidet har pågått kontinuerlig etter ulykken onsdag forrige uke. Målinger gjort i dag viser ingen utslag på gass i området. Men det holdes en løpende oppfølging av mulig gass på avveie.

- Situasjonen er stabil, men vi vil presisere at det fremdeles er eksplosjonsfare på stedet. Flammen er slokt, men det gjenstår fremdeles en del gass i tanken, forteller brannsjef i Ålesund Geir Thorsen.

Det kan bli aktuelt å føre en annen type gass inn i området for å nøytralisere propanen.

- VI har fortsatt en sone som er evakuert. Vi vil ha poster i alle kryss for å holde kontroll over området.