Trond Henriksen, Abdou Razack Traoré, Rosenborg (Foto: SCANPIX)
Trond Henriksen, Abdou Razack Traoré, Rosenborg (Foto: SCANPIX)

Skal angripe nedenfra

Trond Henriksen er glad Rosenborg ikke nevnes som en klokkeklar gullfavoritt denne sesongen.

Se Rosenborg - Lyn på TV 2 Sumo og følg kampen i TV 2s livesystem!

Norges store gullag på 1990-tallet er plutselig ikke gullfavoritter lenger. Foran mandagens serieåpning på Lyn spår ekspertene at det først og fremst er Viking, Brann og Lillestrøm som kommer til å kjempe om gullet – med Rosenborg som en outsider.

- Vi kom jo på femteplass i fjor, og derfor er disse tipsene forståelige. For oss blir denne sesongen en god mulighet til å angripe nedenfra, forteller Rosenborgs trener Trond Henriksen til TV 2 Sporten.

Han forventer likevel ikke lett match i mandagens TV 2 Zebra-sendte Tippeliga-premiere mot Henning Bergs disipler i Lyn.

- Det er alltid ganske tøft i vårkampene. Dårlige baner og lignende hjelper ikke selv om man er tippet som et topplag. Det blir tøft å få med seg tre poeng, konstaterer han.

Se intervju med Trond Henriksen i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

224899

Treneren må imidlertid klare seg uten midtbanestjernene Marek Sapara og Alexander Tettey mot Lyn. Begge sliter med skader.

- Det er ikke noe problem for oss. Vi har gode spillere som kommer inn, sier Henriksen, og peker på hva som blir viktig for Rosenborg i de kommende kampene.

- Vi skal være bunnsolide defensivt, som vi var i treningskampene, fastslår han.

Lyn setter Henning Berg sin lit til at nykommeren Diego Guastavino fra Uruguay kan skape trøbbel for Rosenborg. Kantspilleren har vist strålende tendenser på trening og i testkamper, og kan bli en hit i Tippeligaen den kommende sesongen.

- Lagkameratene har tatt godt i mot meg, og fått meg til å føle meg hjemme – selv om jeg ikke forstår språket enda. Jeg vil gjøre det best mulig med Lyn, slår Diego Guastavino fast.

Se intervju med Diego Guastavino i videovinduet:

224958