Ben Bernanke (Foto: AFP/SCANPIX)
Ben Bernanke (Foto: AFP/SCANPIX)

Begivenhetsrik uke på Wall Street

En rekke nøkkeltall fra den amerikanske økonomien kommer denne uken. Størst forventninger knyttes til arbeidsmarkedsrapporter og resultater fra de store bankene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag denne uken er den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke kalt inn på teppet hos Kongressen. Bernanke skal forklare seg om tilstanden i den amerikanske økonomien og det er ventet at de folkevalgte kommer til å være mest opptatt av tiltak for å redde folk fra å miste husene sine.

Valgtema
Tiltak mot tvangssalg er også et brennhett valgkamptema, men Wall Street er nok mer opptatt av om Bernanke sier noe om sysselsettingen i forkant av månedens viktigste jobbindikator som slippes fredag.

Arbeidsmarkedsrapporten ventes å vise en arbeidsledighet på 5 % som for USA sin del kan anses som høyt.

Spent på forbruket
Man er også svært spent på forventningene særlig innenfor forbruket. Fokus ligger på ISM-indeksen som er en spørreundersøkelse blant innkjøpssjefer. Denne er ventet under 50, som indikerer fall. I tillegg står nok en kvartalsesong står for tur og alle venter på hva de store bankene presenterer. Er det flere lik i lasten er spørsmålet alle stiller seg.

224961