Røykdykkere ved den sammenraste boligblokken i Ålesund. (Foto: TV 2)
Røykdykkere ved den sammenraste boligblokken i Ålesund. (Foto: TV 2)

- Kan få flytte hjem

Propantanken som har brent siden onsdag forrige uke er nå nesten tømt for gass. Enkelte av de evakuerte kan antagelig flytte hjem i løpet av dagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brannen i propantanken i Fjelltunvegen i Ålesund er slukket. Dermed kan det tyde på at den 6000 liter store propantanken nesten er tom.

Brannvesenet har ikke målt gass i lufta i natt. Det er et godt tegn for mannskapet som har jobbet kontinuerlig i den sammenraste boligblokka.

Vurderer hjemsending
Politi og redningsmannskap møttes mandag morgen for å vurdere situasjonen.

Situasjonen vil bli evaluert fortløpende utover dagen, men politiet sier de vurderer å la enkelte av de evakuerte få flytte hjem igjen.

- Vi kommer tilbake til dette klokken ett, men det er viktig å poengtere at det fortsatt er mange som ikke kan returnere til hjemmene sine, sier innsatsleder Kristine Hovstein til TV 2 Nyhetskanalen.

Navnene på de som kan returnere til hjemmene sine vil bli lagt ut på Ålesund kommunes hjemmesider.

Tanken nesten tom
I går brukte brannvesenet dagen på å bore seg gjennom muren og inn til tanken, og fotografering inne i tanken tyder på at den nesten er tom.

Brannen i gasstanken har herjet helt siden den seks etasjer høye boligblokka kollapset etter et ras forrige onsdag.

Målinger i blokka viser at det fortsatt er gass igjen på stedet. Det er derfor uklart når redningsmannskapet kan gå inn og lete etter de savnede.

- Vi har spesialister der nede som undersøker bygget sammen med brannvesenet, og de kommer med sine anbefalinger fortløpende, sier Hovstein.

Fem personer er fortsatt savnet etter raset som tok med seg de to nederste etasjene i blokka.

225035