Abraham (Foto: Heribert Proepper)
Abraham (Foto: Heribert Proepper)

Forsvarte tronen med knockout

Brutal seier for «King Arthur» Abraham.

Store kamper står i kø for «King Arthur» Abraham (28) etter at han forsvarte IBF-tittelen i mellomvekt (72,7 kilo) mot amerikanske Elvin Ayala (27) i Kiel lørdag kveld.

I tolvte time
Den råsterke IBF-mesteren slo ut sin utfordrer da det kun gjensto 28 sekunder av kampen, som opp til da hadde vært langt vanskeligere enn ventet for tysk-armeneren. For i tillegg til problemene som den raskere og mer bevegelige Ayala presenterte, slet Abraham dessuten med å finne den rette timingen og fotfestet som tillot ham å bokse effektivt mot amerikaneren. Resultatet ble at det som på papiret burde ha vært grei skuring for IBF-kongen i stedet ble et tett og fartsfylt oppgjør – inntil en venstre uppercut fra Abraham fant veien til hakespissen på Ayala under en slagveksling i siste halvminutt.

Abraham-Ayala2_560804p
Abraham-Ayala2_560804p

- Jeg stoler alltid på knockoutkraften min, men man må få kontroll i kampen først. Da kommer knockouten av seg selv, uttalte Abraham etter å ha forsvart IBF-beltet for syvende gang.

Smellen som avgjorde det hele vil i stor grad føre til at kampen mot den urangerte Ayala vil huskes som et spennende og dramatisk oppgjør fremfor en kamp der Abraham i realiteten kun gjorde middels god figur mot det som var en håndplukket motstander.

Peiler inn Pavlik
Den 28-årige Abraham skal etter planen nå få sin USA-debut ved å bokse på det neste stevnet til mellomvektsklassens lineære verdensmester, Kelly Pavlik (26). Amerikaneren forsvarer sin VM-tittel mot waliseren Gary Lockett i New York arenaen Madison Square Garden den 7. juni. Dersom begge boksere kommer seirende ut fra sine respektive kamper den datoen, ønsker den amerikanske TV-giganten HBO å arrangere et mestermøte mellom de to mot slutten av året.

- Målet mitt er å få møte Pavlik, sier Abraham.