aafk
aafk

Tippeligastjerner i flydrama

Varslet om brann i motoren rett før landing på Gardermoen.

Kapteinen på SAS-flyet som fraktet fotballaget Aalesund fra Vigra til Gardermoen før lørdagens tippeligakamp mot Vålerenga, måtte ifølge Sunnmørsposten be om full beredskap på bakken da en varsellampe indikerte brann i moteren.

De tekniske problemene løste seg imidlertid av seg selv.

- Minutter før landing ble varsellampene i cockpiten slukket, og flyet landet uten problemer klokken 1125, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen til avisen.

Passasjerene ble likevel møtt av brannbiler på rullebanen.

- Slukket fort
Administrativ leder i sunnmørsklubben, Henrik Hoff, var ombord da dramaet utspant seg. Han merket ingenting til problemene.

- Før vi kom til gaten sa kapteinen at det kom til å være litt brannbiler rundt oss. Det var en varsellampe som hadde lyst en liten stund mens vi var i luften, men den slukket fort, sier Hoff til TV 2 Sporten.

- Ble dere selv opplyst om dette mens dere var i luften?

- Nei, heldigvis ikke. Da ville jeg vært langt mer «shaky» akkurat nå, påpeker Hoff, som tviholder på at forberedelsene til kampen ikke blir påvirket.

- Vi merket overhodet ingenting til dette, undertreker han.

Se AaFKs første seriekamp direkte på TV 2 Sumo lørdag

Forfulgt av problemer
Ifølge Sunnmørsposten er flyet tatt inn til teknisk kontroll som følge av problemene.

PS: Det utenomsportslige fokuset er uansett særdeles ulebeielig for Aalesund, som fra før har måttet takle at hjembyen mer eller mindre står på hodet.

Jordraset og den påfølgende brannen i en boligblokk i sentrum av byen tidligere denne uken, gjør at kveldens kamp på Ullevaal innledes med ett minutts stillhet.

Saken oppdateres!