magnus aarøe
magnus aarøe

Magnus overlevde raset

I bare nattøyet ble Magnus reddet ut av den sammenraste gården. - Jeg var livredd, sier 27-åringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag morgen, i bare nattøyet, ble Magnus Aarøe reddet ut av 4. etasje i Fjelltunveien 31 sammen med sin mor.

I et eksklusivt intervju med Stål Talsnes i programmet Fredag - med justisminister Knut Storberget lyttende ved siden av - fortalte han om de første redselsfulle minuttene etter raset.

- Var fryktelig redd

- Jeg var fryktelig redd. Alt var knust. Vi ante ikke hva som hadde skjedd før vi var ute. De i tredje etasje ble reddet først, så kom vi. Brannvesenet kom så fort de kunne, men det var naboene som kom først. Det er helt fantastisk hvordan hele Ålesund har stilt opp, sier Magnus.

- Men det er selvfølgelig tungt å tenke på de som er savnet. Dette er mennesker jeg, og særlig min mor, kjente godt.

Møtte Storberget

Bildene av den tynnkledte 27-åringen var ett av de første som ble publisert fra ulykkesstedet. Der ser vi Magnus fortelle en politimann om de som bodde i gården, og hvor det fremdeles kunne befinne seg folk.

På Fredag fikk han møte Justisminister Knut Storberget som selv besøkte ulykkesstedet torsdag kveld.

- Det er godt å ha Magnus her. Og vite at så mange tross alt ble reddet, sier Storberget, som også er dypt imponert hvordan hele byen har stilt opp for de ulykkesrammede.

Imponert over lokalbefolkningen

- Vi har flydd inn høy kompetanse fra Forsvaret, Politiet og redningsetatene, men forutsetningen for god kriseberedskap er at folk flest stiller opp, sier Storberget.

- Jeg er bare sjeleglad for å være i live. Alt annet er bare materialisme. Det går bra nå, men jeg vet ikke hvordan dette vil prege meg fremover, sier Magnus. Helgen skal han tilbringe i Oslo. - Det er godt å komme litt vekk fra Ålesund. Jeg har jo ikke noe sted å bo, og her kan jeg jo også få med meg serieåpningen når Aalesund møter Vålerenga. Det skal bli herlig å se Aalesund ta de første tre poengene, smiler Magnus.