Eirik Bakke
Eirik Bakke

Snømåking før tippeligastart

Blir du våt på stumpen? Holder det med paraply? TV 2 Sporten gir deg været der ditt lag spiller!

Skrekkbildene fra Brann Stadion ser du i videovinduet over!

Se samtlige tippeligakamper direkte på TV 2 Sumo

Tippeligastarten spilles fra Bodø i nord til Stavanger i sør, og fra lørdag til mandag. Men været blir ganske likt under alle de sju kampene.

- Grått, det kan vi i hvert fall si, smiler Storm-meteorolog Hilde Holdhus.

Spill Tippeliga-manager gratis - vinn Isuzu D-Max til 350.000 kroner

Klikk på stadion-navnet i listen til høyre for å sjekke værmeldingen!

Oslo
Kampen mellom Vålerenga og Aalesund spilles på Ullevaal stadion lørdag klokken 19. Det blir en småsur dag i Oslo.

- Her blir det regn og sludd hele dagen, men det blir litt lettere ut på kvelden, forteller Holdhus. Temperaturen kryper ikke over to-tre grader.

Snø tett opptil seriestart er enhver banemanns mareritt, men sjef for gressteppet på Ullevaal stadion, Finn Ericsson, tar livet med knusende ro - dagen før dagen.

- Ullevaal-matta ser meget bra ut. Den har kanskje aldri vært så bra som i år, sier Ericsson til TV 2 Sporten.

Værmeldingen for kampdagen - regn og sludd - skremmer heller ikke den erfarne plentrimmeren.

- Det verste som skjer er at det blir glatt for spillerne under kampen. Det er selvsagt ikke ideelt å få nedbør underveis. Da kan vi få et problem, men så lenge det blir opplett under selve kampen, skal det går bra, forsikrer Ericsson.

Bodø
Bodø Glimt og HamKam møtes på Aspmyra stadion søndag klokken 18. Bygene fra tidligere på dagen gir seg nok til kampstart, men det blir grått, sønnavind og to-tre varmegrader.

I Bodø jobber man på spreng for å få klargjort anlegget til tippeligastart.

- Det har falt utrolig mye snø her i går kveld og i natt. Den største jobben her blir snørydding, sier banemester Leif J. Nygårdsæther til TV 2 Sporten og sukker.

Så store er problemene, at arrangørene frykter for at publikum ikke kommer seg frem på selve kampdagen.

- Vi har taklet åtte-ni minusgrader før, for eksempel da vi spilte treningskamp mot Tromsø, så matten skal vi nok få klar. Da er det verre med området rundt. Det å få folk inn, få reklamen ut, samt å få ryddet tribunene for snø, det blir en utfordring, sier Nygårdsæther.

Molde
Lenger sør får Molde og Stabæk trolig det beste fotballværet. Kampen på Aker stadion starter klokken 18. Da er det noen skyer, men tørt, fint og rundt seks grader i Molde.

Likevel har banemester Øyvind Kormeseth lagt ned forbud mot trening på gressteppet, noe trener Kjell Jonevret sliter med å akseptere.

- Vi har en trener her som ikke aksepterer at underlaget er sårbart, og som vil trene på gresset. Du kan jo selv tenke deg hvordan det kommer til å se ut her hvis den økten går som planlagt, sier Kormeseth oppgitt.

Inntil videre er imidlertid banen både fin og nyslått.

- Vi fikk 20 centimeter nysnø som måtte ryddes vekk på mandag, hvorpå det ble spilt kamp. Det er litt snø i luften nå, men hvis været er med oss, skal det gå bra, tror Kormeseth.

Bergen
I Bergen blir det grått og vått når kampen mellom Brann og Fredrikstad starter klokken 20. Regn i perioder og fire-fem grader, varsler meteorologen.

- Vinden kan også merkes litt, forteller Holdhus. Det kommer til å blåse kuling fra sør på kysten.

Banemester Stein Nepstad ble møtt av tolv centimeter snø fredag morgen. Gressbanen, den eldste i Tippeligaen, har ikke undervarme og var ikke dekket til med duk mens snøen lavet ned.

Likevel regner man sesongstarten som trygg i Bergen.

- Snøen er i ferd med å smelte. Heldigvis er den tilbake på rundt 4-5 centimeter. Men vi kan ikke trylle heller. Vi må vente og håpe på at alt smelter. Banen er så gammel at det ikke nytter med teknisk assistanse. Med hjelp fra været og litt varme nedenfra, håper og tror vi at det forsvinner, sier Nepstad.

Stavanger
På Viking stadion i Stavanger blir det også vestlandsvær. Kampen mellom Viking og Strømsgodset starter klokken 18. Perioder med regn som gir seg litt utover kvelden, fem-seks grader og kuling fra sør, lyder værmeldingen.

Snø og kulde under siste treningskamp til tross: Banekoordinator Reidar Goa har full kontroll.

- Det ser godt ut her. Vi har en kjempematte før seriestart, beroliger Goa.

Lillestrøm
Også på Åråsen stadion på Lillestrøm regner det søndag. Når kampen mellom Lillestrøm og Tromsø smeller i gang klokken 18, har regnet forhåpentligvis gitt seg, men det blir skyet og tre-fire grader.

- Undervarmen står på og gjør at snøen forsvinner litt etter litt. Før snøværet kom så vi at matta var blitt grønn og fin, sier driftsjefef Kjell Hulby til klubbens hjemmeside.

Trondheim
Starten på neste uke blir brukbar i Trondheim. Kampen mellom Rosenborg og Lyn starter klokken 19, og da er det skyet, men stort sett tørt på Lerkendal stadion.

- Og skikkelig mildt, smiler Holdhus. Opp i åtte-ni grader.