aalesund supportere fans (Foto: Scanpix)
aalesund supportere fans (Foto: Scanpix)

Supporterne rynker på nesen av Sportsarena

Lederne av supporterklubbene til Aalesund, Stabæk og Start liker ikke at de får supporterutstyr fra VIF-eide Sportsarena.

Rosenborgfansen fikk stoppet salget av effekter laget av Sportsarena i supporterbutikken til trondheimsklubben. Årsaken er at firmaet er eid av VIF-Klanen.

Selskapet leverer også til Viking, Start, Stabæk og Aalesund. Om det fortsetter i fremtiden ser nå mer usikkert ut.

Tar saken videre
Tom Walderhaug, leder av Aalesunds supporterklubb Stormen, vil ta saken videre.

-Jeg vil først sette meg mer inn i saken, og så ta det opp med styret i supporterklubben og med Aalesund FK, sier han til TV 2 Sporten, og legger til:

– Noen må jo tjene penger på slikt salg, men det er jo besynderlig at en annen supporterklubb skal gjøre det.

Kritiserer Klanen
I Stabæk-leiren er man også litt betenkt over Sportsarenas produkter.

– Vi vil ta saken opp med Stabækbutikken og høre hvor mye de har kjøpt inn,om de visste at Klanen var en av eierne og om det finnes alternativer, sier supporterleder Tonje Asmyhr til TV 2 Sporten.

Hun synes det tar seg litt merkelig ut at Klanen nesten opptrer som en godt skjult eier av Sportsarena.

– Det kan virke som de har dekket det litt til. Det hjelper dem vel også når de som supporterklubb bestiller mye utstyr fra et selskap de også har eierinteresser i, sier hun.

- Ikke problem ennå
Foreløpig vil ikke Start-supporterne foreta seg noe.

– Sportsarena har bare en marginal tilstedeværelse hos oss, så vi ser det ikke som noe stort problem nå. Men om omfanget av handelen med Sportsarena skulle øke, vil det bli en større problemstilling. Vi vil jo ikke styrke våre konkurrenter, sier leder Rolf Eivind Berntsen i Menigheden.

Uproblematisk for Viking
Geir Inge Fiskebekk hos Vikinghordene tar det hele med stor ro.

– Bare jeg får supporterutstyr til god kvalitet og lavest mulig pris, så bryr jeg meg ikke om det er Klanen som står bak. Hos oss er supportereffektene 95 prosent laget av det lokale firmaet Melings, og jeg tror aldri sportsarena blir like bra som dem, sier Fiskebekk til TV 2 Sporten.

TV 2 Sporten fikk ikke kontakt med ledelsen i Sportsarena torsdag kveld.