Thorstein Helstad, Brann (Foto: SCANPIX)
Thorstein Helstad, Brann (Foto: SCANPIX)

- Bedre rustet i år

Thorstein Helstad kommer med en kraftig advarsel til lagene som ønsker å kjempe om gull den kommende sesongen.

FÅ OVERSIKT: Slik ser du TV 2 Sport

Brann tok i fjor sitt første gull på 44 år. Denne sesongen tror TV 2 Sportens fotballekspert Nils Johan Semb rødtrøyene fra Bergen gjentar triumfen.

<b>Se hele tipstabellen her</b>

- Det blir ikke enkelt. Vi spilte veldig underholdende fotball i fjor, det var gøy å spille og det var gøy å se på oss. Dette skal vi utvikle videre, sier Helstad, og peker samtidig på andre forbedringsområder:

- Vi var sterke på hjemmebane i fjor. Et av målene våre denne sesongen er å heve oss på bortebane.

Se oppsummering av Branns gullsesong i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

224331

Men selv om Brann har mistet kaptein Martin Andresen - spilleren bergenspressen mente var hovedårsaken til klubbens gull i fjor - fastslår Thorstein Helstad at stallen er sterke enn noensinne.

- Jeg mener vi er bedre rustet enn i fjor. Vi har fått inn nye spillere av høy kvalitet. De har glidd fint inn i troppen og jeg tror vi får dem til å funke i spillsystemet, sier Helstad til TV 2 Sporten.

- Ikke et problem for oss
- Hva betyr det at Andresen er borte?

- Det er klart han betydde mye for laget i fjor. Han var en klar ener som styrte det meste. Men jeg vet vi har typene i laget denne sesongen som kan det ansvaret denne sesongen. Jeg ser det ikke som et problem for oss at han er borte, svarer målmaskinen som har scoret 97 mål på totalt 188 Tippeligakamper i sin karriere.

Helstad ble toppscorer i Tippeligaen i fjor med sine 22 scoringer. Slikt blir lagt merke til av speidere fra europeiske toppklubber.

Angriperen har imidlertid ingen planer om å forlate Brann med det første til fordel for en lukrativ proffkontrakt i utlandet.

- Jeg trives veldig bra i Bergen og Brann. Vi har en utrolig flott gjeng i Brann-stallen. Det er mange hyggelige folk og det er kjekt å være her. Skulle det dukke opp noe fra utlandet, vil ta det da. Det er ikke noe jeg går rundt og tenker på, for å si det sånn, slår Helstad fast.

- Skal forsvare gullet!
Branns suksesstrener Mons Ivar Mjelde går offensivt ut foran kommende sesong. I likhet med Helstad mener han Brann har en bedre stall enn fjorårets gullsesong.

- Og sesongen vi hadde i fjor var det beste Brann har gjort noen gang. En ting er å bli seriemester. Men det å gå videre fra gruppespillet i Europacupen var også et voldsomt løft for oss, oppsummerer Mjelde.

Se intervju med en offensiv Mons Ivar Mjelde i videovinduet (artikkelen fortsetter under):

224359

Han nøler ikke et sekund med å fastslå sesongens store mål:

- Det er å forsvare det seriegullet vi tok i 2007. Drivkraften for å gjøre det er stor. Og vi vil også til gruppespillet i Mesterligaen. Grunnlaget er bedre enn noen gang for å gjenskape gode resultater i Brann, sier en klokkeklar Mjelde.

Se Øyvind og Nils Johans tabelltips på TV 2 Sport og TV 2 Sumo og les om tipsene på www.tv2sporten.no.

FÅ OVERSIKT: Slik får du TV 2 Sport