Kohinoor Nordberg  (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)
Kohinoor Nordberg (Foto: Heiko Junge/SCANPIX)

- Nå blir det rettssak

Ali Farah og hans samboer Kohinoor Nordberg garanterer nå at det blir rettssak mot de to ambulansesjåførene som kom til Sofienbergparken etter at Ali ble slått ned av en fremmed mann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag ble diskrimineringsombudets konklusjon etter hendelsen i Sofienbergparken i Oslo lagt frem. Konklusjonen er klar: ambulansesjåførene brøt loven.

- Jeg er utrolig glad for konklusjonen i rapporten, sa Kohinoor til TV2 Nyhetene like etter at hun ble gjort kjent med innholdet.

Uinteresserte
I rapporten gjengir Likestillings- og diskrimineringsombudet flere av utsagnene som er bevitnet av politi og publikum. Ombudet har i tillegg gått gjennom lydloggen fra AMK-sentralen denne dagen. Utsagn som "din jævla gris", "la ham bare ligge der og sprelle" og "han står jo oppreist, så han dør jo ikke" tydeliggjør holdningene til ambulansepersonellet, mener ombudet.

I tillegg var de mer opptatt av om han var ruset, hvilket han ikke var, enn om hvor alvorlige skadene hans var.

- De var heller ikke interesserte i hva de rundt ham hadde å si om hva som hadde skjedd, heter det i rapporten.

Brøt loven
Med det som grunnlag konkluderer derfor ombudet med at ambulansepersonellet brøt diskrimineringslovens §4 om forbudet mot diskriminering på grunn av etnisitet eller hudfarge. Ali Farah, som sammen med deres lille datter også overvar fremleggelsen av rapporten, sier til TV 2 Nyhetene at dette er viktig for deres videre arbeid med denne saken.

224392

- Jeg vil ikke at min lille datter skal vokse opp i et land der hun ikke kan stole på ambulansefolk eller leger om hun blir syk eller skadet bare fordi hun er mørk i huden. Denne rapporten skal vi bruke i en rettssak, sier han.

Blir rettssak
Saken er også anmeldt til politiet. Samboerparet venter fremdeles på utfallet av denne. Om anmeldelsen ikke blir tatt til følge og ambulansesjåførene tiltalt vil paret selv gå til sivilt søksmål mot dem.

- Jeg kommer til å gjøre alt i min makt for at dette skal prøves rettslig, sier Kohinoor.

224395