Martinandresen (Foto: SCANPIX)
Martinandresen (Foto: SCANPIX)

Blir sin egen sponsor

Familiebedriften til Martin Andresen blir ny hovedsponsor i Vålerenga.

Martin Andresen begynner å få veldig mange hatter.

Fra før av er han spiller, kaptein og manager i Vålerenga, mens han er kaptein og spiller på landslaget.

Eksponert på drakten
Men om ikke det er nok, så blir han nå også hovedsponsor for Vålerenga.

Familiebedriften Skeidar går inn på sponsorsiden i tippeligaklubben. Dette er første gang Skeidar sponser et tippeligalag i fotball.

- Den innebærer alt fra synlighet på draktene og shortsene og arenareklame. Vi kommer også til å bruke avtalen i interne prosesser opp mot ansatte og andre interne forhold vi jobber mot. Vi kommer også til å utnytte avtalen med tanke på kommunikasjon eksternt, sier administrerende direktør i Skeidar Nils Sund til TV 2 Sporten.

Eier 22,5 prosent
Gjennom sitt investeringsselskap Mime Invest AS eier Martin Andresen 22,5 prosent av Birkelunden Investeringsselskap AS, som igjen eier hele Skeidar Holding AS. Skeidar Holding AS eier 91 prosent av møbelgiganten.

Landslagskapteinen blir dermed hovedsponsor for seg selv og får økonomiske muskler i en klubb han er ansvarlig for det sportslige.

Men det var ikke Andresen som tok initiativ til å få på plass en avtale.

- Nei, denne avtalen er kommet på plass etter initiativ fra Skeidar og Vålerengas markedsside. Han har ikke vært involvert i prosessen, forklarer Sund.

VIF fornøyd
Vålerenga er fornøyd med avtalen.

- Vi er kjempefornøyd med å få en ny hovedsamarbeidspartner om bord. Skeidar er en bunnsolid og tradisjonsrik virksomhet som vi føler står veldig bra til Vålerenga Fotball. Avtalen er tuftet på en felles ambisjon om verdiskapning. Avtalen er en god avtale for Vålerenga Fotball og gir oss ytterligere trygghet og forutsigbarhet i økonomisk vekst, uttaler administrerende direktør Pål Breen i Vålerenga Fotball i en pressemelding.

Avtalen gjelder for ett år, med opsjon på forlengelse med ytterligere to år.