Ighalo
Ighalo

Langoddsen søndag

Tippeliga med mer på menyen søndag.

Spillforslag og flere vuderte kamper følger.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

11 Portsmouth - Blackburn S 2,00 2,90 3,00
Portsmouth har 1-3-tap for City og 0-0 mot Newcastle på de to siste, etter å ha radet opp seirer hele våren. Ligger fortsatt godt an til en plass i Uefa-cupen. Hreidarsson er suspendert. Blackburn ligger bare fem poeng bak. Har ikke imponert for ofte på denne siden av nyttår, men anført av målhungrige Santa Cruz er poengfangsten brukbar. Ingen fravær av nevneverdig betydning.

Hadde det blitt delt ut stilkarakterer, ville to blank på H vært et selvfølgelig valg.

14 Asker - Skarp 1,20 4,80 4,80
Asker har kun et poeng på sine to første kamper, men har møtt sterk motstand i Bærum og FK Tønsberg. De kjempet lenge om opprykk i fjor, og var bunnsolide på hjemmebane. Skarp beholdt så vidt plassen i fjor, og de har startet sesongen med to klare tap. De er svake borte, og lagene fra nord tar som regel få poeng på turene sørover. Sist tapte de hele 0-4 borte mot Skjetten, og de møter enda tøffere motstand her i dag. 1,20 er ikke stort, men dette skal være en trygg H.

38 Everton - Aston Villa S 2,20 2,85 2,70
Everton på femteplass ligger tre poeng foran dagens motstander. Har i realiteten sikret seg Uefa-cup-spill til høsten allerede. Osman er tilbake etter skade, Arteta forventes klar etter sykdom. Cahill er uaktuell. Villa kan trygt sies å være i kanonform. Motstanden har ikke vært den aller beste, men 15-1 på tre kamper er særs sjeldent på dette nivået. C. Gardner fortsatt ute.

Borteoddsen frister i en kamp hvor vi synes vinnersjansen er ganske lik mellom lagene. 2,70 kan vurderes.

42 Recreativo Huelva - Levante 1,45 3,45 5,10
Huelva kjemper om nedrykk, og trenger desperat poeng. Formen viser brukbare 1-2-1, og de tar her i mot Levante som allerede er klare for nedrykk. De har dog to strake gevinster mot sterk motstand, og spiller uten press. Vertene blir favoritter, men 1,45 blir altfor lavt. Vi setter en vill B.

44 Espanyol - Real Zaragoza 2,15 2,85 2,75
Espanyol ligger rundt midten av tabellen, og formen viser svake 0-1-4 på de fem siste kampene. 0-0 mot et CL-tenkende Barcelona sist. Brukbare 8-2-6 på eget gress til nå. Zaragoza kjemper en tung kamp mot nedrykk, og tok sist en viktig seier hjemme mot Recreativo Huelva. Borte står de med svake 1-4-11, men de kommer nok til å selge seg dyrt her. De vant 2-1 her i fjor, og vi satser på at topp motiverte gjester gjentar den bedriften.

45 Valencia - Osasuna 1,75 3,10 3,55
Begge lag er for fullt med i nedrykkskampen. Valencia har hatt en katastrofal sesong, og Ronald Koeman har nylig fått sparken som trener. Sist ble de knust 1-5 borte mot Bilbao, og de har tapt fire av de fem siste kampene. 4-3-9 hjemme på Mestalla. Osasuna ligger poenget foran vertene, og viser form på det jevne. Noe stort bortelag er de dog ikke. Vi satser på et vertene sine stjernespillere står fram nå på slutten når ny kontrakt skal sikres. H.

48 Mallorca - Racing Santander 2,20 2,85 2,70
Mallorca ligger rundt midten av tabellen, og har jevnt over hatt en god sesong. 4-1 seier borte mot Murcia sist, og 3-1-1 på de fem siste kampene. 6-6-4 hjemme på ferieøya til nå. Santander kjemper om CL plass, men de har tapt to av sine tre siste kamper. Dette var dog mot formsterke lag som Real Madrid og Deportivo. 6-5-6 på fremmed gress så langt. Santander vant her i fjor, og motivasjonsfaktoren denne gang peker også mot borteseier. Vi setter en syltynn B.

51 Bodø/Glimt - Aalesund S 2,10 2,90 2,80
52 Bodø/Glimt - Aalesund (0-1) 4,05 3,80 1,50
Bodø/Glimt gikk på sitt andre velfortjente bortetap i Fredrikstad mandag. Hjemme på Aspmyras grønne plastikk har det blitt fire poeng etter besøk av HamKam og Stabæk. Fortsatt noen fravær i de bakre rekker. AaFK har i likhet med Glimt imponert på eget kunstgress og tapt begge bortekampene. Ingen fravær av betydning.

Kunstig gress varierer også i type og kvalitet, så litt forskjell fra det vante tror vi Aalesund må regne med. Oddsen var 1,95 – 3,10 på tirsdagsprogrammet, men ble altså jevnet ut noe på helgens meny. Det firster ikke særlig med innsatser, men vi hadde nok endt opp med en godt betalt H med handikapp når oddsen på gjestene er under tre.

54 HamKam - Stabæk S 3,30 3,00 1,85
55 HamKam - Stabæk (1-0) 1,65 3,50 3,50
56 HamKam - Stabæk - over/under 2,5 mål 1,50 1,95
Kamma fikk utvisning i førsteomgang på Color Line Stadion sist, og var etter hvert sjanseløse på kunstgresset. Har kun spilt én hjemmekamp hittil, og da ble Viking slått 3-2. Pasoja suspendert etter rødt kort sist. Fortsatt et par forsvarsspillere og Strand på skadelisten. Haraldsen klar igjen og tar ventelig plass i midtforsvaret. Stabæk tok sin andre klare hjemmeseier da Brann ble knust for en uke siden. Borte har det blitt 0-0 i Molde og 1-1 i Bodø, i to kamper der bæringene ikke har imponert offensivt. Kjølø fortsatt eneste fravær.

Det ble 1-5 her for halvannet år siden, men HamKam trives normalt mot fintspillende lag på Briskeby. Noen målorgie kan vi heller ikke se for oss denne gangen, og et spill på under 2,5 mål i kampen kan være en idé.

57 FC Lyn Oslo - Fredrikstad S 2,15 2,85 2,75
58 FC Lyn Oslo - Fredrikstad (0-1) 4,25 3,85 1,47
Lyn tok igjen ledelsen på bortebane sist, for å se alle poengene ryke på tampen. Hjemme har det blitt full pott mot nykomlingene Glimt og HamKam. Dyktige Bjarnason soner karantene. Ighalo ser likevel ut til å bli klar igjen, etter å ha fått røff behandling av Godset-forsvaret. Serieleder Fredrikstad har 3-0-1 på de fire første. Tapet kom i Bergen i premieren, da laget fra plankebyen en stund så ut til å ta med seg alle poengene hjem. Et par spillere sliter med mindre skavanker, men Grönhagen kan trolig velge fra en fulltallig tropp.

0-3-1 i de fire tilsvarende kampene i moderne tid. Trolig jevnt igjen, men U-oddsen er uansett for lav til å tas seriøst.

60 Molde - Strømsgodset S 2,15 2,85 2,75
Molde står med 0-3-1 etter turen til Lillestrøm for en uke siden. Var igjen overraskende gode bakover, og Mota kunne sette inn sesongens først scoring etter spill. Har vært et lite hakk bedre enn motstanderne i de to målløse hjemmekampene. Steen er tilgjengelig igjen. Andreasson fortsatt skadet. Godset snudde til seier med én mann mer på banen mot Lyn. Har kjempet seg til et hederlig tap i Stavanger og et heldig poeng i Bergen på reisene hittil. Ingen fravær av betydning med I.A. Olsen friskmeldt.

Molde kommer ganske sikkert til å føre denne kampen. Fortsatt mangel på en naturlig målscorer og matchvinner, men til 2,15 er spill aktuelt i alle tilfelle.

63 Alta - Haugesund S 3,00 3,30 1,85
Nederlagsdømte Alta har åpnet med borteseier mot Kongsvinger, og tap mot topplagene Odd og Start. Haugesund henger med i toppen etter 2-0-1 til nå, men begge seirene har kommet på eget gress. Gjestene har uansett et bra lag på gang, og Alta bør de kunne tukte selv på bortebane. B, og 1,85 er ikke så verst.

65 Hødd - Løv-Ham 1,80 3,35 3,10
Hødd er nyopprykket, men har overrasket positivt og er ubeseiret til nå. Hjemme har de slått Sparta, mens det har blitt poeng borte mot både Kongsvinger og Moss. Løv Ham åpnet med to gevinster, men tapte sist hjemme mot Sparta. De har sin klare styrke på hjemmebane, og vertene fortjener tipset hjemme på Høddvoll etter sin fine sesonginnledning.

67 Kongsvinger - Odd S 3,60 3,45 1,65
Etter den fine fjorårssesongen har Kongsvinger skuffet stort til nå i år. Hjemmetap mot Alta har blitt fulgt opp med poengdelinger mot Sparta og Hødd. Alle tre motstanderne er forventede bunnlag. De tar her i mot vår favoritt til å vinne årets Adeccoliga, og må trolig vente med å innkassere årets første seier. Odd slo sist Hønefoss 2-0 hjemme, og har åpnet med full pott. Odd er et sterkere lag i alle ledd, og bør ta med seg alle poengene hjem fra Gjemselund. B.

69 Notodden - Sandnes Ulf S 1,90 3,30 2,90
Notodden hadde en fin sesongoppkjøring, men har skuffet etter at alvoret begynte. 0-1-2 til nå, og deres eneste hjemmekamp til nå endte med 0-1 tap mot Løv Ham. Sandnes Ulf har derimot imponert etter opprykket. De står med 1-1-1 til nå etter å ha møtt meget sterk motstand. 3-0 seier hjemme mot Sogndal sist. De greide nesten poeng borte mot Sandefjord, og møter svakere motstand her i dag. Vi gambler på formsterke og entusiastiske gjester.

71 Sarpsborg Sparta FK - Start S 3,10 3,35 1,80
Sarpsborg Sparta blir nok å finne på nedre halvdel, men de har åpnet helt greit med 1-1-1. De har dog møtt middelmådig motstand til nå, og står overfor en vesentlig tøffere oppgave her i dag. Start har åpnet med 2-1-0, men begge seirene har kommet hjemme på Sør Arena. 3-3 i bortekampen mot Hønefoss etter at de ledet 3-1. Sist tok de en grei hjemmeseier mot svake Alta. Slike kamper må og skal Start vinne hvis det skal bli direkte opprykk, og dette bør være en overkommelig oppgave. 1,80 er helt ok, og vi forsøker noen kroner.

75 Valenciennes - Nancy 2,30 2,70 2,70
Ligue 1. Valenciennes litt under midten tre runder før slutt. Sterke 11-3-3 hjemme. Bedring i skadeproblemene den siste tiden. Nancy ligger på tredjeplass. Sjanseløse på sølvet, og kort vei ned til lagene bak. Er i likhet med dagens motstander et utpreget hjemmelag. Bedring på fraværsfronten for gjestene også, som dog mangler noen faste. I tillegg er to spillere suspendert.

Her synes vi vertene kunne vært gjort til klart større favoritter, selv om ikke motivasjonen er like opplagt som hos gjestene. 2,30 kan forsøkes.

80 Brann - Lillestrøm S 1,65 3,15 3,95
Brann bekreftet sin svake form på Nadderud. Kampen var riktignok lenge jevn, men rødtrøyene er langt unna fjorårets mestertakter. Ingen fravær av betydning. Demba-Nyrén kan bli foretrukket i tospann med Helstad. Lillestrøm har startet enda verre, både med tanke på spill og poengfangst. Nordlie er under press, og spillerne enten overtrente eller undermotiverte. Mouehli tilbake etter karantene. Kan ta plassen til Riseth, som sliter med skade.

Brann sliter minst, og får et naturlig tips på hjemmebane. Penger frister det ikke å sette på dette oppgjøret.

85 Real Madrid - Athletic Bilbao 1,35 3,85 5,70
Real Madrid leder Primera Divisjon med ti poeng, og et lite under skal til for at de skal kunne rote bort seriegullet. De har 3-1-0 på de fire siste kampene, og på eget gress står de med sterke 14-0-2 til nå. De tar her i mot et annet formsterkt lag, men Bilbao har sju tap på rad i seriesammenheng mot dagens motstander. Trolig blir det nok et tap her, men 1,35 hopper vi over.