Alexander Tettey, Rosenborg (Foto: SCANPIX)
Alexander Tettey, Rosenborg (Foto: SCANPIX)

Tettey: - Vi er mye bedre enn Tromsø

Alexander Tettey mener RBK er mye bedre enn Tromsø mann mot mann. Likevel ble det tap.

Rosenborg-Tromsø 0-1

LERKENDAL (TV 2 Sporten): Rosenborg stiller med et ungt lag for tiden, med en gjennomsnittsalder på 23 år. Men Alexander Tettey, som ikke hadde en stor kamp mot Tromsø vil ikke skylde på lite rutine.

- Sammenligner du våre spillere med Tromsøs spillere, så er vi helt overlegen. Vi kan slå alle lag, vi må bare få det ut på banen, sier han.

De samme tankene om enkeltspilleres ferdigheter, men manglende evne til å spille sammen som et lag, ga Vadim Demidov uttrykk for etter tapet for Fredrikstad i forrige hjemmekamp. Han mente Rosenborg pisset på Fredrikstad – selv om de tapte.

Misfornøyd med kantrollen
Alexander Tettey er lei seg for at de på ny skuffet hjemmepublikummet på Lerkendal.

- Stemningen i garderoben er ikke på topp. Jeg er skuffet, laget er skuffet, hele Trøndelag er skuffet. Vi ville vinne denne kampen her, sier midtbanespilleren.

Tettey begynte som venstrekant i et 4-4-2-system mot Tromsø, før han ble flyttet inn på midten og så byttet ut. Venstrekanten er ikke en rolle han er komfortabel med.

- Jeg er sentral midtbanespiller eller indreløper. Det er der jeg skal utvikle meg, men der spiller jeg ikke nå. Vi skal egentlig spille 4-3-1-2 på hjemmebane, sier Alexander Tettey.

- Vi sliter
Keeper Rune Almenning Jarstein erkjenner at Rosenborg for tiden er langt fra den toppklubben det forventes at de er.

- Vi sliter med spillet vårt. Vi må jobbe knallhardt videre med relasjoner for å få flyt. Ikke har vi hatt marginene med oss heller, men det er ingen unnskyldning, sier han til TV 2 Sporten.

Fasit for Rosenborg etter fem kamper er to tap på tidligere uinntagelige Lerkendal og ingen seier siden seriepremieren mot Lyn. I tillegg ble det med 0-1 tap for Tromsø slutt på den 45 kamper lange rekken med scoringer i tippeligakamper på rad.

Miika Koppinen  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Miika Koppinen (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)